xcounter
Calendar Icon

Григорій Петрович Козловський

16.11.2023 13:55 (Оновлено 16.11.2023 в 14:04)

Український бізнесмен, меценат, активний громадський діяч, засновник та ідейний натхненник ФК "Рух" Львів, волонтер, керівник Благодійного фонду "Домівка".

Григорій Петрович Козловський народився 1 лютого 1971 року у селищі Городиславичі Львівської області.

Освіта

У 1994 році отримав диплом про вищу освіту, закінчивши торговельно-економічний інститут міста Львова за спеціальністю "бухгалтерський облік та аналіз господарської діяльності".

Кар’єра, бізнес

Свою трудову діяльність Григорій Козловський розпочав у 21 рік, одразу після закінчення інституту.

У 1994-2000 рр. працював спеціалістом з митного оформлення на Львівській тютюновій фабриці, яка належала американської корпорації R.J. Reynolds Tobacco. У 2010 році він стане співвласником компанії та директором цієї самої Львівської тютюнової фабрики.

З 2000 до 2004 року працював менеджером з комерційних питань на "Винниківській тютюновій фабриці".

У 2006-2010 рр.був директором будівельної компанії ТОВ "Мега Євро Буд".

У 2009 році заснував у Винниках Львівської області готельно-ресторанний комплекс "Святослав".

У лютому 2010 року став директором "Винниківської тютюнової фабрики". У 2023 році вийшов з переліку засновників.

З 2012 року — віце-президент Ватерпольного клубу "Динамо".

З 2013 року - співвласник та гендиректор львівського готелю "Гранд Готель".

У 2018 році розширив свій, уже процвітаючий, ресторанний бізнес, відкривши ще один унікальний у своєму роді заклад з живими акулами — "36По" у центрі Львова.

У червні 2022 року у Винниках відкрив ультрасучасний медичний центр Emily Medical Center. Його вже давно заплановане відкриття бізнесмен не став відкладати попри війну.

З початком війни Григорію Козловському довелося зупинити цигарковий бізнес. За його словами, дуже багато складів на сході України розікрали. Це - банальне мародерство. Водночас, каже Григорій Петрович, він запропонував своїм колишнім конкурентам по тютюновому бізнесу площі для виробництва.

Також відомо, що Григорій Козловський володіє 100% корпоративних прав у ТзОВ "Академія футболу", ТзОВ "Королівська Пивоварня". Різні частки у бізнесмена є у ТзОВ "МАРІЇВКА МЕДІКАЛ ЕНД ТЕРМАЛ СПА", ТзОВ "Еліт Нерухомість" та ПП "Телець".

Бізнес дружини

Дружина Юлія Думанська володіє 100% від капіталу ТзОВ "Джерельна" та ТзОВ "Лемберг Медікал Центр", а також 33,9% від капіталу ТзОВ "Холдинг Гранд Готель"

Про персону

Григорій Козловський, який двічі був депутатом Львівської міської ради, каже, що у нього немає політичних амбіцій, а депутатський мандат однозначно шкодить бізнесу. Він жартома каже, що у нього є угода з дружиною: він не йде до парламенту, а вона не співає на корпоративах (Юлія - відома співачка).

Григорій не вважає себе політиком. Каже, що свого часу йому був потрібен спосіб допомогти людям у Винниках, зокрема, підвищити рівень життєвого комфорту мешканців - покращити інженерні та електричні системи.

Григорій Козловський з першого дня російської агресії допомагає українським військовим. З перших днів повномасштабної війни Росії проти України він організував блокпост для захисту від ворогів.

На другий день великої війни в ефірі НТА він заявив, що Путін не залишає українцям вибору. За словами Григорія, його бабуся воювала, і він, якщо потрібно буде, стане до зброї. Він наголошує, що не можна зраджувати основним цінностям, треба бути максимально корисним суспільству, ніколи не припиняти розвиватися і осягати нові знання, і за жодних умов не дозволити себе купити.

Волонтерські проєкти, благодійний фонд Козловського

Григорій Козловський активно допомагав тим, хто тікав від війни на захід України після повномасштабного вторгнення. Його ресторани годували внутрішньо переміщених українців, а на базі футбольного клубу "Рух" було створено штаб для переселенців. Там Козловський розгорнув штаб з надання допомоги вимушеним переселенцям, де українці могли отримати необхідну допомогу, продукти, предмети першої необхідності, та де були організовані гарячі обіди і можна було погрітися.

У 2022 році Григорій Козловський заснував Благодійний Фонд "Домівка Милосердя", який допомагає вимушеним переселенцям. Продукти харчування, предмети першої необхідності - те, що підприємець надає тим, хто внаслідок війни втратив домівку.

У квітні 2022-го "Домівка Милосердя" надала гуманітарну допомогу жителям Бучі, Ірпеня та Гостомеля, які постраждали від російських окупантів. До Великодня фонд організував та провів акцію #Великдень_для_захисника, завдяки зібраним коштам передали для львівських бійців на передову великодні подарунки.

У березні 2022 року футбольний клуб "Рух" та його засновник Григорій Козловський заснували громадську організацію "Рух у Майбутнє". Основною метою цієї благодійної організації є гуманітарна допомога тимчасово переміщеним особам, реабілітація дітей, які стали переселенцями, а також надання допомоги українським лікарням, госпіталям і військовим. Одним з ключових принципів роботи цієї організації є співпраця з іноземними державами та міжнародними організаціями у сфері притулку та захисту біженців та інших осіб, які потребують додаткового захисту.

З 24 лютого 2022 року через окупацію деяких міст в Академії футболу, яка створена на базі ФК "Рух" у Винниках, залишилося близько 350 дітей, які не змогли повернутися додому. На вимогу Григорія Козловського Академія взяла їх під свою протекцію та забезпечила дітей житлом, харчуванням, навчанням та всім необхідним для проживання. Григорій зізнається, що було страшно, коли навесні 2022 року під час чергового обстрілу росіян ракети впали поруч зі стадіоном.

За підтримки засновника ФК "Рух" та Emily Resort Григорія Козловського діє проєкт "Понад усе", метою якого є лікування та реабілітація поранених військових і цивільних українців.

Нещодавно Григорій Козловський і ФК "Рух" передали 3,7 млн на "залізний купол" над Львівською областю. Раніше він також долучився до проведення благодійного футбольного турніру вшанування воїнів-прикордонників. Метою заходу був збір коштів на дрони для ЗСУ. Запити від військових тривають: засновник ФК "Рух" передає на фронт тепловізори, прилади нічного бачення, автомобілі та обладнання до них, лазерні указки, приціли тощо.

Меценатство

З 2009 року він узяв під свою протекцію дорослу та юнацьку команди футбольного клубу "Рух" у місті Винники, активно спонсорує та підтримує його розвиток.

У 2010 році Козловський заснував ансамбль народно-сценічного танцю "Святослав" та є його почесним президентом.

У жовтні 2010 року на місці будинку сім’ї Маркевичів відкрив пам’ятник Іванові Огієнку.

У вересні 2015 року від видавництва "Апріорі" Козловський видав подарункову книгу-фотоальбом, присвячену святкуванню 660-річчя від першої письмової згадки про місто Винники.

У 2021 році відкрилась Академія футболу на базі ФК "Рух" у Винниках. Григорій Козловський покладає великі надії на майбутнє свого "дітища". Академія стала першою у своєму роді досі і не має аналогів в Україні. Григорій вірить, що академія розвинеться та стане незалежною від його фінансів.

Нагороди та відзнаки

За останні шість років Григорій Козловський був відзначений низкою значних нагород від Міноборони, президента, Православної церкви України, окремих бригад і батальйонів, які воюють на сході України:

  • "Знак пошани" (Міністерства оборони України) за значний особистий внесок у забезпечення життєдіяльності Збройних сил України (2022);
  • нагорода Львівського обласного військового комісаріату за вагомий внесок у розвиток ЗСУ (2022);
  • дві відзнаки Православної церкви України "Орден Спасителя нашого Ісуса Христа" та "Орден Архістратига Михайла" (2021);
  • відзнака командувача об’єднаних сил "Козацький хрест" ІІІ ступеня (2020);
  • відзнака 74-го окремого розвідувального батальйону №А-200 ІІІ ступеня (2019);
  • почесний нагрудний знак начальника Генерального штабу "За заслуги перед Збройними силами України" (2019);
  • відзнака командира 80 ОДШБр (2016);
  • відзнака президента "За гуманітарну участь в антитерористичній операції" (2016).

Григорій Козловський має відзнаки та нагороди за допомогу армії, церкві і волонтерство

Григорій Козловський має відзнаки та нагороди за допомогу армії, церкві і волонтерство

Футбольні проєкти

Григорій Козловський, засновник і президент футбольної академії "Рух"

Григорій Козловський з дитинства грає у футбол. Сам є чотириразовим чемпіоном Прем’єр-ліги Львівської області серед аматорів (2012, 2013, 2014, 2015 роки).

Для Григорія одна із самих цінних речей, яку він зробив у своєму житті, це футбольний клуб "Рух". Каже, що саме любов до футболу підштовхнула його до того, аби взяти опіку над дорослою та юнацькими командами клубу.

Фактично на другий сезон після того, як Григорій Козловський став опікуватися командою, "Рух" вперше у своїй історії став чемпіоном обласної Прем’єр-ліги. Тоді команда виграла золоті медалі. Наступні три сезони "Рух" нікому не віддавав чемпіонство.

Захоплення футболом привело Козловського до створення надсучасної Академії футболу на базі ФК "Рух" у Винниках.

1 вересня 2021 року Академія футболу сформувала перші навчально-тренувальні групи. Будівництво спортивно-відпочинкового комплексу з футбольною академією біля Львова стартувало у 2018 році.

"Григорій Петрович сам займався футболом. Професійну кар’єру зробити не вийшло, хоча він мав великі задатки до цього. Свого часу Маркевич запрошував його у "Волинь", але він вибрав навчання. Далі був бізнес і все решта. Козловський пройшов певні щаблі виховання в системі дитячо-юнацького футболу, бачив умови, в яких це все відбувається, і, мабуть, через це виникла мрія про футбольну академію, якої ніхто не має в Україні", – розповів генеральний директор "Руху" Ігор Дедишин.

9 вересня 2021 року стартував дитячий міжнародний турнір Leo Cup, який організовував львівський футбольний клуб "Рух", і на змагання запросив 188 команд із різних країн світу.

Про те, наскільки це унікальний і масштабний проєкт, дивіться у цьому відео:

Сім’я

Григорій — батько п’ятьох дітей.

У 2018 році він побрався із Юлією Думанською, одружений вдруге. Відомо, що після розлучення із першою дружиною, діти залишилися жити з батьком. Лише коли вийшла заміж донька та одружився син, Григорій Козловський дозволив собі влаштувати своє власне особисте життя та одружився знову.

Григорій та Юлія Думанська виховують сина Ярему та доньку Діану.

Григорій Козловський із дружиною та молодшими дітьми

Юлія - відома українська співачка. Свого часу була відзначена на музичному конкурсі YUNA у категорії "Кращий дует" (2015). Юлія разом із Віталієм Козловським виконали пісню "Тайна".

Григорій Козловський із дружиною Юлією Думанською

Від першого шлюбу у бізнесмена троє дітей: син Святослав, доньки Юліана і Софія. Старший син Святослав професійно займається футболом. З 2020 року - нападник "Руху". Раніше виступав за харківський "Металіст".

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини