xcounter
Calendar Icon

Повне сонячне затемнення в США: NASA веде пряму трансляцію (відео)

08.04.2024 21:41

Сьогодні над Мексикою, частиною штатів США і південним сходом Канади відбудеться повне сонячне затемнення.

У середньому в кожному окремому місці на Землі затемнення буває лише раз на 375 років. Водночас наступне подібне затемнення буде лише 2042 року.

Місяць вирівнюється між Землею і Сонцем і майже повністю закриє собою зірку. Це астрономічне явище дозволить побачити корону Сонця – зовнішню атмосферу, яка зазвичай невидима через яскраве світло. Тривалість темряви залежить від місця розташування глядача. Ті, кому пощастить опинитися на шляху Місяця, стануть свідками найдовшого затемнення на суші з 2010 року.

Для вчених чотири хвилини, протягом яких тінь від місяця закриє Сонце, стануть можливістю для різноманітних наукових експериментів.

Дослідники запускатимуть ракети траєкторією руху тіні, спостерігатимуть у зоопарках за тваринами, посилатимуть радіосигнали по всьому світу і спрямовуватимуть у небо камери та телескопи, користуючись тимчасовою темрявою.

На жаль, його неможливо буде спостерігати на власні очі з території України. Однак його можна буде переглянути онлайн. NASA проводитиме пряму трансляцію події, яка почнеться о 20:00 за київським часом. Пік затемнення почнеться о 21:17 за Києвом.

Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини