«Ліквідація Анащенка»: як вдалося зірвати провокації спецслужб бойовиків «Л/ДНР». Частина 1

19.07.2021 в 16:13 | Дмитро Снєгирьов, джерело: «Facenews»

Фактично, очільник «МДБ ЛНР» змушений був визнати ефективність роботи аналітичного відділу ГІ «Права Справа» щодо протидії запланованої «МДБ ЛНР» інформаційної провокації, яка мала на меті дискредитацію ЗСУ та українських спеціальних служб.

Нещодавно в ексклюзивному інтерв’ю «ФАКТАМ» генерал-майор ЗСУ Сергій Кривонос розповів про те, що у лютому 2017 року спецпризначенці знищили у центрі Луганська, напханого бойовиками та їх російськими кураторами, начальника «народної міліції» полковника Анащенко.

Успішну ліквідацію провели підполковник Сергій Іванчук та сержант Іван Дєєв з 8-го полку спецпризначення. Обидва потім потрапили у полон.

Утім, ця інформація не відповідає дійсності.

04 лютого 2017 року мною була оприлюднена інформація, що о 7.50 в окупованому Луганську в районі кварталу Мирний в результаті підриву автомобіля, за наказом ватажка «ЛНР» Плотницького, був ліквідований начальник управління так званої «народної міліції» самопроголошеної ЛНР полковник Анащенко.

За інформацією місцевих джерел аналітичного відділу ГІ «Права Справа», Анащенко був фігурантом справи про так званий «державний переворот» проти «глави ЛНР» Плотницького.

Нагадаю, в кінці вересня 2016 року в окупованому Луганську за звинуваченням у спробі «державного перевороту» були заарештовані самопроголошений «заступник командувача народної міліції ЛНР» Віталій Кисельов і «експрем’єр» Геннадій Ципкалов. 24 вересня мала відбутися очна ставка Кисельова і Ципкалова, проте напередодні Ціпкалов нібито повісився в камері. Під час допитів Кисельов дав свідчення на коло осіб, причетних до спроби «державного перевороту». Серед тих, на кого дав свідчення Кисельов, були «міністр сільського господарства і продовольства ЛНР» Сергій Литвин і Анащенко.

27 грудня 2016 з окупованого Луганська надійшло повідомлення про смерть 43-річного Литвина нібито від інфаркту. Примітно, що усунення Анащенко російські куратори не стали прикривати постійною практикою серцевих нападів, а вирішили ліквідувати останнього шляхом підриву автомобіля.

Варто зазначити, що «державний переворот» проти «глави ЛНР» Плотницького- це оперативна комбінація аналітичного відділу ГІ «Права Справа» з метою створення штучного конфлікту в середовищі ватажків бойовиків «ЛДНР». Широкому загалу деталі цієї операції стали відомі після пресконференції у Москві колишнього співробітника СБУ підполковника Прозорова, який заявив про те, українські спецслужби проводять таку операцію як «Павуки в банці», яка спрямована на дискредитацію і нейтралізацію керівників силових структур «ДНР» та «ЛНР».

Фактично, очільник «МДБ ЛНР» змушений був визнати ефективність роботи аналітичного відділу ГІ «Права Справа» щодо протидії запланованої «МДБ ЛНР» інформаційної провокації, яка мала на меті дискредитацію ЗСУ та українських спеціальних служб.

Примітно, що це не перша подібна провокація з боку співробітників «МДБ ЛНР», які покликані імітувати бурхливу діяльність цієї структури. Як повідомлялося раніше, 13 серпня 2015 року співробітниками «МДБ ЛНР» планувалося проведення прес-конференцію з начебто затриманими напередодні членами диверсійної снайперської групи українських патріотів.

Аналітичний відділ ГІ «Права Справа» повідомляв, що в якості затриманих членів українського підпілля на прес-конференції виступатимуть дві «підсадні качки» з лав бойовиків. «МДБ ЛНР». За задумом співробітників «МДБ ЛНР» «учасники підпілля» повинні були повідомити журналістам неправдиву інформацію щодо отриманого від українського командування наказу про теракти в місцях масового скупчення мирного населення, а також щодо намірів провести замахи на керівників «ЛНР». Оприлюднення інформації аналітичним відділом ГІ «Права Справа» щодо намірів бойовиків унеможливило проведення цієї прес-конференції.

Далі буде….

Читайте FaceNews в Google Новости

Популярные видео на YouTUBE

В Києві муніципали запобігли самогубству 30-річної жінки (відео)
БМП Bradley "розмазала" ворожу техніку (відео)
Яскравий спалах освітив нічне небо в Україні (відео)
У Києві на Хрещатику сталася масова бійка (відео)
Бійці "Помсти" знищили кросові мотоцикли окупантів (відео)
Окупант палкою "стріляв" по українському дрону (відео)
"Айдар" взяв у полон групу окупантів біля Часового Яру (відео)
У Рубіжному зробили туалет із російських ящиків для снарядів (відео)
Все видео

Лента новостей

В РФ оголосили в розшук президента Зеленського
🕑 8 годин 14 хвилин тому
Валютна лібералізація: НБУ оголосив найбільші пом'якшення для бізнесу
🕑 18 годин 52 хвилини тому
Ухилянт пред'явив на кордоні довідку ВЛК із майбутньою датою (фото)
🕑 вчора
Прикордонники завадили вивезти скрипку Страдіварі за кордон (фото)
🕑 вчора
Поліція розслідує завищені зарплати та премії чиновників Ірпінської міської ради
🕑 вчора
В окупованому Криму поїзд розчавив "шістку" ВАЗ (фото)
🕑 вчора
РФ має "трирівневий" план дестабілізації України - генерал Скібіцький
🕑 вчора
ЗСУ не мають тилових смуг оборони перед наступом Росії, — The Associated Press
🕑 позавчора
Комунальники в Києві підозрюються в розкраданні 10 млн на ремонті доріг (відео, фото)
🕑 позавчора
Кулеба заявив США: "Шукайте проблему зі свого боку, а не з боку України"
🕑 позавчора
Мільйон гривень віддала одеситка шахраю псевдоволонтеру (фото)
🕑 позавчора
Зарубав і хотів спалити тіло матері чоловік на Житомирщині (відео)
🕑 позавчора
"Я занадто довго в цьому виді спорту": Ломаченко може завершити боксерську кар'єру (відео)
🕑 позавчора
Чиновник Деснянської РДА Києва "погорів" на хабарі (фото)
🕑 позавчора
Позбавляємося каламутності води в басейні з коагулянтами AquaDoctor
🕑 3 дні тому
Все новости