xcounter
Calendar Icon

Всесвітній день рибальства

Всесвітній день рибальства
Професійне свято
Святкують 27 червня

Історія свята, цікаві факти

27 червня у всьому світі відзначають день рибальства. Історія свята сягає корінням у 1985 рік, коли за рішенням Міжнародної конференції з регулювання та розвитку рибальства, що відбулася 1984 року в Римі, офіційно з'явився Міжнародний день рибальства.

Рибалки хоч і ставлять перед собою мету - принести додому хороший улов, але все ж таки для багатьох сам процес - це можливість побути наодинці з природою, вдалині від шуму. Юшка, плескіт води, очікування рухів поплавця, азарт та приємна компанія у поєднанні з тишею, свіжим повітрям та співом птахів – прекрасне хобі! А ось наявність зловленої риби – це вже не так важливо, просто приємний бонус.

Традиції у це свято:

  • Усі, хто любить риболовлю, сьогодні проводять з вудкою біля водоймищ
  • Проводяться змагання з риболовлі
  • Також майстер-класи, різні навчальні семінари як теоретичні, так і практичні.
  • Заходи збирають як рибалок з великим стажем, так і любителів-початківців.
  • Останніми роками серед учасників рибних змагань можна дедалі частіше побачити жінок.
  • Ресторани та кафе сьогодні влаштовують рибний день.

Цей день відзначається на природі з вудкою в руках. Багато людей вважають його своїм професійним святом, оскільки рибальська та рибопереробна промисловість у сучасному світі дуже розвинені. Праця рибалки незамінна і необхідна для всього людства, тому що рибні продукти — один з найулюбленіших видів їжі людей.

У це свято дякуємо працівникам рибної промисловості нашої країни за великий асортимент рибної продукції – морська, річкова чи океанічна риба є гідною альтернативою м'ясу. Ми можемо придбати в магазинах свіжу, копчену, солону та в'ялену рибу.

Користь рибних продуктів

  • Цей продукт містить багато корисних речовин, наприклад, жир, який складається з поліненасичених жирних кислот (омега 3 і омега 6) і повністю засвоюється організмом.
  • У медицині широко використовуються речовини, які у рибі. З печінки тріски одержують риб'ячий жир.
  • Для загоєння ран застосовують жир триголкової колюшки.
  • Так як у тканинах багатьох риб містяться антибактеріальні речовини, їх використовують для приготування багатьох ліків.
  • А ось акулій хрящ має протизапальну дію.

Завдяки праці працівників рибного господарства ми маємо можливість залишатися здоровими та красивими, бо риба – не лише корисний продукт, а ще й смачний!

А ви знали, що...

В Африці є такі країни, де на рибалку ходять не з вудкою, а з лопатою! Рибалки відкопують у мулі рибу протоптера. У період посухи ця риба заривається в мул. Навіть якщо бруд висихає, риба продовжує жити у своїй ямці. Іл не дає їй померти. Коли рибалки приносять додому протоптера, вони частину вилову, яку не з'їдають одразу, закопують біля будинку. Там рибу зберігають до вживання.

Всі свята