xcounter
Calendar Icon

День пам'яті Героїв Небесної Сотні

День пам'яті Героїв Небесної Сотні
Державне свято
Святкували 20 лютого

Україна вшановує пам'ять загиблих беззбройних молодих громадян під час Революції гідності за період з листопада 2013 року до лютого 2014 року

В Україні 20 лютого вшановують пам'ять Героїв Небесної Сотні. 11 лютого 2015 року указом Президента України Петра Порошенка було започатковано День пам'яті Небесної Сотні.

"Небесна сотня" – це українці, які загинули під час розстрілів на Майдані під час Революції Гідності.

Для всього світу масові вбивства беззбройних громадян стали шоком. Молоді люди вийшли на Майдан Незалежності, щоб зробити свою країну кращою. Вони були беззбройні та прикривалися дерев'яними щитами. Проте були жорстоко і підступно розстріляні професійними снайперами.

У ті дні громадяни всієї України, які спостерігали цей кошмар по телебаченню, не могли повірити своїм очам. Це не вкладалося в голові!

Молоді хлопці, студенти, падали на землю, лилася кров прямо в центрі столиці... На вулиці Інститутській розстрілювали навіть тих, хто поспішав уперед, щоб допомогти пораненим. Це нагадувало бойовик, і вся країна не могла повірити у правдоподібність того, що вони бачили. Але це була жорстока реальність.

А потім борці за свободу вже мертві лежали на Майдані Незалежності, накриті прапором своєї країни... За період з 18 по 20 лютого було вбито 108 людей.

Всі свята