xcounter
Calendar Icon

День рятівника України

День рятівника України
Професійне свято
Святкують 17 вересня

Що важливо знати про це свято, ідеї для подарунків рятівникам

Щороку 17 вересня в Україні відзначається професійне свято працівників Міністерства з надзвичайних ситуацій – День рятівника. Його було започатковано 12 вересня 2008 року.

Робота рятувальників – бути героєм щодня. Вони допомагають людині зберегти найцінніше, що в людини є – здоров'я та життя. І дуже часто ці професіонали ризикують своїм власним здоров'ям та навіть своїм життям!

МНСники рятують людей, які потрапили у надзвичайні ситуації, захищають їхнє життя та здоров'я. Іноді їм доводиться допомагати у біді навіть тваринам.

Рятувальник має бути не тільки сильним, сміливим, спритним та рішучим. Ця людина має спеціальні знання і навички, має відмінну реакцію, вміє швидко приймати рішення і не боїться брати на себе відповідальність. Рятувальники – це герої!

Працівники яких служб належать до рятувальників?

  • Працівники аварійно-рятувальних служб
  • Пожежна охорона
  • Пошуково-рятувальні бригади
  • Водолази
  • Лікарі
  • Альпіністи

Не випадково українські рятувальники відзначають своє професійне свято у день церковного свята на честь Ікони Божої Матері, яка має назву «Неопалима Купина». Ця ікона є покровителькою пожежних та рятувальників. Перед нею моляться ті, хто потрапив у біду, та ті, хто допомагає людям у надзвичайних ситуаціях.

Традиції у це свято

У День рятувальника заведено проводити конкурс на найкращого рятувальника країни

Також обов'язково привітайте знайомих МНСників із їхнім професійним святом. Можна подарувати цим відважним людям іменний термо-кухоль, термос для їжі та напоїв, електронну книгу, сертифікат у СПА-салон.

Всі свята