xcounter
Calendar Icon

День фізкультури та спорту України

День фізкультури та спорту України
Професійне свято
В цьому році святкують 14 вересня

Цікаві факти про спорт.

Свято фізичної культури та спорту встановлено у 1994 році. Для святкування найспортивнішого дня року вибрали другу суботу вересня.

Мета свята – нагадати про важливість активного способу життя та занять спортом. Особливо це актуально сьогодні, за часів високих технологій, коли фізичної роботи стає все менше і менше, і людина більше часу проводить без руху, в офісі чи машині, у транспорті.

Світ стрімко змінюється у бік інтелектуальних професій, і може здатися, що робота мозку тепер важливіша за роботу м'язів. Але наше тіло і наша фізіологія залишилися колишніми - нам необхідно рухатися, щоб кров бігла судинами, насичуючи органи киснем, щоб зміцнювалися м'язи і не хворіли суглоби і спина. Крім того, фізичні вправи дуже корисні для роботи мозку, адже при цьому створюються нові нейронні зв'язки.

ІТ-компанії створюють для своїх співробітників (робота програмістів пов'язана з довгим сидінням за комп'ютером) спортивні зали з тренажерами. А в останні роки стрімко збільшується кількість людей, які для пересування містом віддають перевагу велосипедам.

Здавна український народ любив різноманітні змагання та рухливі ігри. Це і верхова їзда, і кулачні бої, біг, плавання, змагання у піднятті тягарів, веслування – саме такі заняття формували силу та витримку запорізьких козаків. Також на весь світ прославилися українські спортсмени Олег Блохін, Сергій Бубка, Ірина Дерюгіна, Яна Клочкова, Ганна Безсонова, Олександр Усик, Віталій Кличко, Андрій Медведєв, Андрій Шевченко та багато інших.

У це свято вітаємо професійних спортсменів, аматорів, учасників різних спортивних секцій та їхніх тренерів.

Цікаві факти про спорт:

  • Класичний футбольний м'яч складається з 32 панелек: 12 чорних п'ятикутників та 20 білих шестикутників.
  • Спортсмени із синхронного плавання чують музику, під яку виступають, навіть під водою за допомогою спеціальних динаміків.
  • Олімпійська Золота медаль коштує близько $590, але колекціонери готові віддати за такі медалі набагато більше.

Всі свята