xcounter
Calendar Icon

День працівників радіо, телебачення та зв'язку

День працівників радіо, телебачення та зв'язку
Професійне свято
Святкують 16 листопада

Телебачення, інтернет, радіо - ми звикли отримувати інформацію моментально завдяки швидкісному зв'язку... Як же люди жили без цього ще якихось 100 років тому?

Дата 16 листопада була обрана, тому що 1924 року саме цього дня відбувся перший в Україні радіоефір із Харкова.

Вже в п'ятдесятих роках ХХ століття в будинках почали з'являтися телевізори. Люди почали говорити, що тепер не вони йдуть у кінотеатри, а синематограф прийшов до хати. І збиралися всім двором у свого "просунутого" сусіда, щоб подивитися телепередачі. Щоправда, картинка тоді не була кольоровою.

А з появою мобільного зв'язку та інтернету стиль життя людей докорінно змінився. З'явилися інтернет-ЗМІ, тож передача інформації тепер здійснюється в режимі реального часу.

У це свято вітаємо тих, хто надає нам можливість слухати музику по радіо, дивитися фільми по телебаченню, читати новини в інтернеті, отримувати посилки та листи поштою, робити он-лайн покупки з доставкою додому та користуватися мобільним зв'язком. Працівники радіо, телебачення та зв'язку роблять наше життя комфортним, цікавим та інформативним.

Цікаві факти про радіо та телебачення

  • Відомо, що більшість людей бачать кольорові сни. Але люди, які виросли в епоху чорно-білого телебачення, найчастіше бачать сни у чорно-білому кольорі.
  • Завдяки серіалам про роботу поліції злочинці навчилися краще помічати сліди своїх злочинів.
  • "Сімпсони" - найдовший анімаційний серіал в історії американського телебачення.
  • Сьогодні люди набагато менше дивляться телевізор через стрімкий розвиток Інтернету. Але середньо статистичний американець витрачає 5 годин щодня на перегляд телевізора.
  • 25% людей дивляться телепередачі на мобільних пристроях.

Всі свята