Обличчя «русского мира»: звільнення заручників напередодні Великодня зірвано

27.04.2016 в 15:43 | Ирина Геращенко, джерело: «Facebook»

Так, мені дійсно офіційно заборонено в'ізд до Білорусі. ФСБ не спить...

МЗС Украіни отримала дивний в своіх формулюваннях лист від МЗС Білорусі " В отношении гражданки Геращенко". Але ж мова не про " гражданку Геращенко", а першого віце - спікера ВР , офіційного представника Украіни в гуманітарній підгруппі.

І вчора , коли я мчала з Брюселя на Мінськ, я знала, що можу провести ніч на стільчику в мінському аропорту... Сьогодні , коли тривають ці безрезультатні переговори, я розумію, що це була домашня заготовка , щоб вчергове ЗІРВАТИ звільнення заручників. Спочатку- спроба недопустити мене в Білорусь. Потім , на групі в Міньску - зрив переговорів по звільненню заручників з боку ОРДЛО , які так і не надали нам відповіді на наші пропозиціі, а зараз вимагають амністувати причетних до терактів в Одесі і Харкові!

Щодо "чорного списку".

Наше МЗС направило ноти протесту, і тоді білоруси надали мені дозвіл на в'ізд на переговори на місяць, до 25 травня... Білоруська сторона зобов'язалася забезпечити майданчик для мирних переговорів. Але не витримала тиску РФ, яка в такий спосіб намагається вплинути на формат мінських груп і вичавити тих, хто чітко стоіть на позиціі захисту національних інтересів Украіни.

При цьому самозванці , представники терористичних організацій " ЛНР- ДНР", так звані " спікери - міністри" , що представляють бойовиків і окупантів - бажані гості як в Москві, так і в Мінську ( куди вони, до речі, в'іжджають за украінськими паспортами, а не лднрівськими папірцями). Заборона на в'ізд першому віце- спікеру ВР , учаснику переговорів- це грубе порушення пункту 12 мінських угод, що гарантує безпеку переговорникам. Це свідома нівеляція мінського майданчика.

Про те, що моє прізвище внесено в так званий список небажаних осіб, який у РФ і Білорусі спільний, ми зрозуміли ще кілька тижнів тому, коли під час останніх поіздок в Мінськ вся наша маленька украінська делегація чекала по 40 хвилин на паспортному контролі , поки мій дипломатичний паспорт " не сканувався". Прикордонники- митники ховали очі, бігали за керівником зміни, дзвонили кудись, сумно запитували про " Цель Вашего визита в Беларусь?"" Мир во всем мире"- чесно відповідала я, білоруси знову йшли " ремонтувати скануючу техніку" , й , аби уникнути скандалу, давали разовий дозвіл на в'ізд до краіни.

Чому ми мовчали про це? Аби не зашкодити переговорам по звільненню заручників! Бо ж разом з колегами по гуманітарній групі і ТКГ я билася , так само і сьогодні, за кожного заручника. Заради іх свободи ми сміялися над всіма цими неподобствами,"технічними збоями" , аби тільки працювати над головним : щоб хлопці повернулися до своіх родин. Спроба заблокувати мою роботу - це реакція РФ на мою активна позицію на всіх міжнародних майданчиках по звільненню заручників: і тих , що в полоні бойовиків, і тих, що в тюрмах Кремля. Кремль прагне, щоб гуманітарна тематика залишалася для світу другорядною, щоб на Украіну тиснули по "виборам" на окупованому Донбасі, при цьому мовчали про заручників. А тут гражданка Геращенко на всіх зустрічах кричить про звільнення заручників і знущання над ними, вимагає посилення санкцій, закликає відкрити очі на порушення міжнародного гуманітарного права!

Звичайно, мене дивувала мовчазна позиція ОБСЄ, мовляв , мій недопуск в РФ- це двостороннє політичне питання... Саме через цю політкоректність і нейтральність РФ продовжує гнути свою лінію по вичавленню неугодних персон з мінських груп, а бойовики зухвало погрожують самій місіі ОБСЄ розстрілами...

Я іхала з Брюселя в Мінськ тільки тому, що в папці -списки заручників. Бо в телефоні- смс від іх мам і дружин! Бо хлопців треба звільняти.

Але маріонетки Кремля зірвали ці переговори; не побоялися великого гріха порушити власну обіцянку звільнити заручників напередодні Великодня. Це і є справжнє обличчя русского мира - цинічне, антигуманне. Всі ці спроби принизити мене недопусками- допусками - теж гібрідна війна , намагання вплинути на переговорчий процес і зірвати його. Це спроба відволікти увагу від головного - звільнення заручників.

Читайте FaceNews в Google Новости

Популярные видео на YouTUBE

БМП Bradley "розмазала" ворожу техніку (відео)
Яскравий спалах освітив нічне небо в Україні (відео)
У Києві на Хрещатику сталася масова бійка (відео)
Бійці "Помсти" знищили кросові мотоцикли окупантів (відео)
Окупант палкою "стріляв" по українському дрону (відео)
"Айдар" взяв у полон групу окупантів біля Часового Яру (відео)
У Рубіжному зробили туалет із російських ящиків для снарядів (відео)
Кадиров після повідомлень про хворобу терміново показав відео свого тренування (відео)
Все видео

Лента новостей

ЗСУ не мають тилових смуг оборони перед наступом Росії, — The Associated Press
🕑 4 години 42 хвилини тому
Комунальники в Києві підозрюються в розкраданні 10 млн на ремонті доріг (відео, фото)
🕑 5 годин 30 хвилин тому
Кулеба заявив США: "Шукайте проблему зі свого боку, а не з боку України"
🕑 7 годин 22 хвилини тому
Мільйон гривень віддала одеситка шахраю псевдоволонтеру (фото)
🕑 8 годин 59 хвилин тому
Зарубав і хотів спалити тіло матері чоловік на Житомирщині (відео)
🕑 11 годин 26 хвилин тому
"Я занадто довго в цьому виді спорту": Ломаченко може завершити боксерську кар'єру (відео)
🕑 14 годин тому
Чиновник Деснянської РДА Києва "погорів" на хабарі (фото)
🕑 17 годин тому
Позбавляємося каламутності води в басейні з коагулянтами AquaDoctor
🕑 вчора
"Батя, я стараюсь": маріупольський опір отруїв алкоголем на смерть окупантів (фото)
🕑 вчора
Пропаганда РФ придумала фейк, нібито "10-річні діти ножами вбивали" окупантів у Маріуполі (відео)
🕑 вчора
Відомі роботи-пси Boston Dynamics отримали кумедний костюм (відео)
🕑 вчора
В Урпошті нецензурно відповіли на критику за продаж старих авто (фото)
🕑 вчора
Україна розгромила Китай на ЧС-2024 з хокею (відео)
🕑 вчора
Під Москвою палала масштабна пожежа на заводі (відео)
🕑 позавчора
"Київ Незламний": ТОРівці здобули призові місця в турнірі (фото)
🕑 позавчора
Все новости