Ше.Fest мандрує країною: Броварі

15.07.2021 в 15:17 | Наталья Ткачук, джерело: «Facenews»

24 липня у Броварях відбудеться захід у рамках проєкту "Ше.Fest мандрує країною", на якому запланований вечірній концерт за участю Сестер Тельнюк, театральна подія, квести, екскурсія та лекція.

Протягом усього дня заплановані події в різних локаціях міста, усі охочі зможуть познайомитися з мистецтвом постійних і нових учасників фестивалю, а також побачити та почути творчість земляків.

У межах заходів у місті Броварі працюватиме чотири локації. Зазначимо, що усі заходи відбуватимуться з вільним входом. Долучитися до події можуть усі охочі без попередньої реєстрації.

Локація 1

Наймолодшим учасникам точно буде цікаво пройти Ше.Квест у парку ім. Т. Шевченка й отримати змогу взяти участь у розіграші подарунків або відвідати унікальну інтерактивну екскурсію з елементами доповненої реальності "Шевченко в Броварах".

Квест розпочнеться об 11:00 і долучитись до нього можна буде до 15:00. Переможці отримають пам’ятні подарунки – екоторбинки із зображенням попартового Тараса Шевченка. Усі охочі взяти участь у дійстві можуть підходити до “СвітЛиці”.

Між іншим, інтерактивну екскурсію можна пройти там же, з 10:00 до 15:00 (вул. Я. Мудрого, 1).

Локація 2

Лекторій розпочне свою роботу о 14:00 і розташується в культурно-просвітницькому центрі «СвітЛиця» (вул. Я. Мудрого, 1).

Усіх тих, кому хочеться зустрітися й поспілкуватися з однодумцями, спеціалістами та справжніми дослідниками життя і творчості Тараса Григоровича, точно зацікавить лекція завідувача Літературно-меморіального будинку-музею Т. Г. Шевченка, що в Києві, к.і.н., Мирона Гордійчука на тему “Жінки та музи Тараса Шевченка”.

Запрошуємо о 16:00 шанувальників театрального мистецтва до міського простору «ТепЛиця» (бульв. Незалежності, 4).

Усі присутні тут стануть свідками дуже цікавого дійства – відкритої робочої майстерні: вистава народжуватиметься просто на сцені.

Тема цьогорічного Ше.Fest’у – любов. Орієнтуючись на неї, режисерка і драматургиня Ольга Анненко написала п'єсу "Шевченко. Остання любов" про історію стосунків Тараса Шевченка і Марко Вовчок. Вистава, що народиться під час заходу, буде показана на Ше.Fest’i в с. Моринці. У Броварях же відбудеться читка п’єси, написаної ексклюзивно для глядачів фестивалю.

Локація 3

Запрошуємо о 16:00 шанувальників театрального мистецтва до міського простору «ТепЛиця» (бульв. Незалежності, 4).

Усі присутні тут стануть свідками дуже цікавого дійства – відкритої робочої майстерні: вистава народжуватиметься просто на сцені.

Тема цьогорічного Ше.Fest’у – любов. Орієнтуючись на неї, режисерка і драматургиня Ольга Анненко написала п'єсу "Шевченко. Остання любов" про історію стосунків Тараса Шевченка і Марко Вовчок. Вистава, що народиться під час заходу, буде показана на Ше.Fest’i в с. Моринці. У Броварях же відбудеться читка п’єси, написаної ексклюзивно для глядачів фестивалю.

Локація 4

Головна музична сцена розташується в парку "Перемога".

Спеціальними гостями події буде український вокальний дует народних артисток України "ТЕЛЬНЮК: Сестри" із шевченківською програмою “ТЕЛЬНЮК: Наш Шевченко”.

Концертна програма розпочнеться о 19:00. Також свою пісенну творчість презентують місцеві музиканти, які готують кавер-версії пісень на слова Тараса Шевченка.

Броварі – це місто, яке згадував у своїй твочості Тарас Шевченко. Показово, що Шевченко використовував типову для свого часу топоніміку. “Кобзар” так зафіксував назву міста, яку тутешні історики і краєзнавці вважають воістину правильним, – саме “Броварі”. На цій топоніміці організатори проєкту “Ше.Fest мандрує країною” акцентують, прагнучи бодай івентом привернути увагу містян до автентичної назви міста.

Проєкт "Ше.Fest мандрує країною" відбувається напередодні всеукраїнського фестивалю Ше.Fest, який стартує на батьківщині Тараса Шевченка, у Моринцях, 21-22 серпня. Також заходи проєкту завітають до Ірпеня, Одеси та Первомайська.

Вхід на фестиваль у Моринцях для всіх вільний та безкоштовний, фестиваль – безалкогольний.

Запрошуємо всіх відвідати події, які очікують вас в Броварях, а в серпні – гайда на Черкащину, де на вас чекатиме дводенний фестиваль з багатьма унікальними локаціями.

Зазначимо, що Броварі цьогоріч долучаться до Ше.Fest’у в селі Моринці. Протягом двох днів працюватиме локація від СвітЛиці.

Подія відбуваються за підтримки Українського культурного фонду. Організатори – ВГО “Молодий Народний Рух”, Культурно-інноваційна платформа "ТепЛиця", Культурно-просвітницький центр "СвітЛиця", відділ культури Броварської міської ради Броварського району Київської області. Партнер проєкту – Благодійний фонд "МХП-Громаді".

Програма

Зустріч у Фейсбуці: https://www.facebook.com/events/4172957472758619

Читайте FaceNews в Google Новости

Популярные видео на YouTUBE

У Києві врятували чоловіка, якому притиснуло голову автомобілем (відео)
Alyona alyona впала на репетиції Євробачення (відео)
Розлите пиво в ДТП заблокувало рух трасою у США (відео)
В Києві муніципали запобігли самогубству 30-річної жінки (відео)
БМП Bradley "розмазала" ворожу техніку (відео)
Яскравий спалах освітив нічне небо в Україні (відео)
У Києві на Хрещатику сталася масова бійка (відео)
Бійці "Помсти" знищили кросові мотоцикли окупантів (відео)
Все видео

Лента новостей

Футболіста ФК "Хуст" на вокзалі затримали працівники ТЦК
🕑 35 хвилин тому
У Києві аферисти продали квартиру давно померлої людини
🕑 3 години 35 хвилин тому
Какие наушники лучше выбрать: Apple, JBL или Marshall
🕑 3 години 36 хвилин тому
Обшуки в CEO Club: бізнес вимагає список співробітників БЕБ, які зганьбили підприємців
🕑 5 годин 32 хвилини тому
Перша африканська країна підтвердила участь в Самміті миру
🕑 6 годин 35 хвилин тому
"Зараз їх будуть оперувати": на шкільний стадіон в Харкові прилетіло, коли у футбол грали діти (відео)
🕑 7 годин 59 хвилин тому
СБУ повідомила деталі планованого ворогом замаху на Зеленського (відео, фото)
🕑 12 годин 35 хвилин тому
Євробачення-2024: хто переміг у першому півфіналі
🕑 15 годин 35 хвилин тому
​Відео виступу Jerry Heil та alyona alyona у першому півфіналі "Євробачення-2024"
🕑 вчора
Кличко розповів, де зараз його діти (відео)
🕑 вчора
Євробачення-2024: онлайн-трансляція першого півфіналу (відео)
🕑 вчора
У Кривому Розі в ТЦК помер військовозобов'язаний
🕑 вчора
Дуже серйозна проблема з продуктами на лівобережжі, особливо з хлібом
🕑 вчора
Визначився несподіваний чемпіон світу 2024 зі снукеру (відео)
🕑 вчора
На війні героїчно загинув чемпіон з важкої атлетики Олександр Пєлєшенко
🕑 вчора
Все новости