xcounter
Calendar Icon

Дуров відповів депутату, який збирався покарати його за "екстремізм"

24.10.2013 10:07

Депутат Михайло Маркелов
Депутат Михайло Маркелов

Вчора на пленарному засіданні Госдуми депутат від партії “Единая Россия” Михайло Маркелов виступив із пропозицією порушити кримінальну справу проти директора “Вконтакте” Павла Дурова.

Маркелов збирався висувати Дурову звинувачення за 282 статтею (екстремізм), і демонстрував роздруковане зображення — скоріш за все, це був пост в “МДК”, однієї з найбільших спільнот соцмережі, який стосувався теракту у Волгограді. Депутат побачив на малюнку ознаки вандалізму й екстремізму, до того ж, фото містить нецензурний надпис.

На думку Маркелова, пост виражає образливе ставлення до трагічної події та блюзнірство. Депутат висловився: “Сьогодні у нас будуть силовики, потрібно ставити питання відкрито: у нас є прізвище і розуміння, хто володіє ресурсом — Павло Дуров. Треба вимагати порушення кримінальної справи”.

Стаття 282 передбачає покарання за дії, що закликають до ненависті або ворожнечі, а також приниження людини чи групи осіб за ознакою статі, раси, національності, мови, релігії, походження. Яку групу осіб принижує вище зазначений пост у “Вконтакте”, Маркелов не пояснив.

Павло Дуров прокоментував заяву Маркелова, пояснивши, що  “Вконтакте” завжди були проти екстремізму і тероризму, і намагаються всіляко боротись із протиправною поведінкою користувачів у мережі. Але адміністрація ресурсу не може нести відповідальність за записи усіх користувачів.

Співвласник спільноти "МДК" Роберто Панчвідзе прокоментував, що пост був "відносно нейтральним" способом передати інформацію, і закликав звернути увагу на те, що коментарі у спільноті відображають настрій користувачів: якщо люди сприймають такі події у жартівливому тоні, то "це стає приводом задуматись".

Зображення викликало скандал і в Інтернет-просторі. У численних "твітах" користувачі виражали незадоволення і вимагали покарати адміністрацію спільноти. При цьому до вечора 23 жовтня пост набрав майже 40 тис. лайків.

Пост у соцмережі, який викликав обурення депутата
Пост у соцмережі, який викликав обурення депутата
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини