xcounter
Calendar Icon

"Вконтакте" виграв судовий процес зі студією "Союз"

25.10.2013 14:17

Вконтакте визнали невинними
Вконтакте визнали невинними

Найбільша у “рунеті” соцмережа знову отримала перемогу над правовласником. Арбітражний суд Санкт-Петербурга визнав компанію невинною у тому, що користувачі “Вконтакте” розміщують на своїх сторінках аудіозаписи студії “Союз”.

Студія подала позов до суду у червні, звинувативши “Вконтакте” у порушенні авторських прав на 61 музичну композицію — у тому числі, гуртів “Ария”, “Король и шут”, “Руки вверх”, “Дискотека Авария”, співачки Ёлки та ін. “Союз” вимагав компенсації від соцмережі розміром 4,575 млн рублів.

При цьому ряд аудіозаписів колективів, які підписали контракт із "Союзом", розміщувався в офіційній спільноті студії.

Відповідаючи перед судом, представник “Вконтакте” звернув увагу судді на недомовки стосовно ексклюзивних прав на вище згадані 61 фонограму. До того ж, студія не змогла довести, що соціальна мережа використовувала її інтелектуальну власність, адже записи розміщували користувачі, а не працівники компанії.

Суд став на бік “Вконтакте”, визнавши компанію Павла Дурова невинною. У рішенні суду вказано, що “інформаційний посередник, який надає можливість розміщувати матеріал в інформаційній мережі, не несе відповідальності за порушення інтелектуальних прав у результаті розміщення матеріалу в мережі третіми особами”.

Також представники суду зазначили, що припинити пошук і поширення контенту, який порушує авторські права, технічно важко. Якщо у користувачів виключити можливість розміщувати і шукати записи, це буде порушенням прав осіб, які створюю і публікують результати власної творчості.

Це не перша перемога соціальної мережі над власниками авторських прав. У 2010 році “Вконтакте” виграв процес із “Всеросійською державною теле-радіо компанією”, яка вимагала компенсацію розміром 3 млн рублів за розміщення копій фільмів “Полювання на піранью” та “Острів”. Наступного місяця почнеться судовий процес із компанією “Нікітін медіа діджиталс”, яка подала скаргу на соцмережу стосовно нелегального розміщення пісень Григорія Лепса.

Наразі генеральний директор “Вконтакте” шукає шляхи, як легалізувати контент на своєму ресурсі.

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини