xcounter
Calendar Icon

Українським солдатам доводиться шукати російські снаряди по болотах і мінних полях

Дефіцит боєприпасів в українських Збройних сил настільки гострий, що пошук залишків російських снарядів на болотах та мінних полях стає важливим джерелом постачання боєприпасів для деяких підрозділів.

Солдат Макс Полюхович, який займається пошуком невикористаних боєприпасів, які російські війська залишили під час відступу, став важливим джерелом снарядів для бригад на східному фронті. Частина із його знахідок може бути відразу випущена українською артилерією; частину він переробляє в боєприпаси для ударних безпілотників.

За його оцінками, він поставив щонайменше 14 000 снарядів бригадам на сході України, а також 4 000 боєприпасів для безпілотників, які скидають на російські війська та транспортні засоби.

Полюхович, відомий під прізвиськом "Безумний Макс", зосереджує свої пошуки на територіях, які Москва окупувала на початку війни. Лише з боліт навколо Ізюма на північному сході Харківської області він знайшов 2500 придатних до використання снарядів, які росіяни скинули у воду перед відступом у вересні 2022 року.

За його словами, вода не пошкодила снаряди. Але якщо він знаходить на боєприпасі хоч крихітне пошкодження, то викидає його, адже вм’ятина може змінити траєкторію снаряда, поставивши артилерійські команди під загрозу випадкового ураження власних військ.

Офіцери 92-ї десантно-штурмової бригади України, яка веде бої навколо села Андріївка на сході країни, заявили, що нестача артилерійських снарядів настільки критична, що навіть коли безпілотники помічають російські цілі, бригада не завжди може їх обстріляти.

Вони розповіли, що Полюхович передав їм понад 8 тисяч снарядів, але це не компенсує нестачу поставок із Заходу. Зараз українські сили випускають близько 2000 снарядів на день, що набагато менше, ніж минулого літа.

Крім того, Полюхович знаходить здебільшого снаряди калібру 152 мм, які підходять до артилерійських гармат радянських часів. Але західна артилерія викорстовує 155-міліметрові снаряди, а постачання таких боєприпасів з-за кордону скоротилося.

Читайте також: Росія готує наступ на травень-червень: представник РНБО назвав напрямки
Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини