xcounter
Calendar Icon

Коли насправді розвантажать школярів?

05.08.2016 09:26

​Всі давно знають, що школа - це місце, де огранюють і шліфують цеглини та затьмарюють і затупляють діаманта...

Новим доказом цього старого жарту стало "розвантаження" навчальних програм для 1-4 класів, затверджене колегією МОН цими днями.

Ні, розвантажувати школяриків дійсно треба. Наприклад, в США в 20 штатах шкільний тиждень складається з чотирьох днів (як у Франції), а уроки в один день не можуть перевищувати шести годин. Тому новий міністр Лілія Гриневич, у минулому сама вчителька та директор школи вибрала правильну з точки зору глобалізації стратегію розвитку освіти в Україні. Більше немає потреби вчити першокласників математиці для старшокласників: їм би читати-писати навчитися (по даним ЮНЕСКО майжюе мыльярд жителів планета Земля навіть цього не вміють цього робити).

Але дивним чином наша освіта продовжує пасти задніх по технічному озброєнню навчання. Ціла спеціальна мафія друкує важкі навіть для дорослого підручники аж для 33 учбових предметів, а наші діти таскають їх щодня до школи в ранцях-рюкзаках, калічачи юні спини непомірною вагою. Між тим в Україні існують спеціальгно затверджені Міністерством охорони здоров"я норми "Гігієнічних вимог до друкованої продукції для дітей".

Загальна вага підручників за один день без ваги ранця з першого по третій клас повинна складати півтора-два кілограми;

для 4-5 класів - два, два з половиною кілограми;

для 6-7 класів - 3-3,5 кг;

для учнів 8-11 класів - 4,5 кілограми.

Для хворих дітей існують ще нижчі норми: на жаль, хворих дітей в наших школах усе більше. Об'єктивні перевірки ваги ранця неодноразово показували перевищення ваги від норми як мінімум вдвічі....

Який же вихід? Перший крок Міністерства освіти і науки безумовно ефективний лише частково: ясно, що скорочення учбових предметів з 33 до 17 зменшить середню вагу шкільного ранця, але знову не до безпечного рівня: невже ж ми будемо і далі калічити підростаюче покоління заради стабільних надприбутків "мафії, щзо друкує підручники"?!

Чому Індія та Південна Корея, а не ми прийняли єдино можливу для розумних країн Стратегію переходу школярів з підручників на комп"ютери-планшетники (тіло ці пристрої розвантажують, а Розум завантажують))? Чому ми такі бідні, якщо ми такі розумні? Навіщо наші чиновники знову використовують циркуль корупції, щоб намалювати чорний квадрат псевдореформ: адже сколіоз (викривлення хребта) нашим школярикам все ще "гарантується"!...

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини