xcounter
Calendar Icon

На порталі «Поряд», де допомагають жертвам окупації, розігрують лоти зі знаменитостями (відео)

28.02.2023 10:57 (Оновлено 28.02.2023 в 10:57)

Волонтерство без посередників на порталі «Поряд»: як допомогти постраждалим від російської агресії і подати запит самим постраждалим.

Український портал «Поряд», де прості українці надають допомогу один одному, запровадив аукціони-зустрічі з відомими в Україні та за кордоном людьми. Таким чином людей заохочують донатити ще більше. Першими зірками-лотами стали олімпійський чемпіон Токіо-2020 Жан Беленюк та найсильніша людина планети Василь Вірастюк. Ім’я наступного зіркового гостя не розсекречують. Але обіцяють, що він здивує багатьох.

https://poryad.in.ua/

Про проєкт

Портал «Поряд» – це про пряме волонтерство без посередників, коли людина сама вирішує кому і як допомогти. Жодних ботів, тільки живі люди з реальними запитами на речі першої необхідності. У застосунку за категоріями і локаціями розміщені запити про допомогу. Усі запити мають адресу, є контактні номери телефонів. Команда ретельно відслідковує дотримання правил, тому шахрайству тут не місце.

Ініціатором проєкту виступив нардеп Олександр Качура, функціонує платформа взаємодопомоги https://poryad.in.ua/ від початку повномасштабного вторгнення. У віртуальному просторі українці можуть допомогти жителям деокупованих регіонів або внутрішнім переселенцям:

  • їжею,
  • ліками,
  • засобами гігієни,
  • одягом,
  • транспортом,
  • консультацією фахівців.

Аукціони з відомими людьми

На порталі додатково проводять акціони за участю знаменитостей, аби якнайбільше людей вносили свій вклад у волонтерство. Днями аукціон з зірковим тренером Василем Вірастюком виграв киянин Костянтин Голубцов. Найсильніша людина планети провела для переможця аукціону тренування. Крім того, він виграв також футболку на згадку.

«Це дуже символічно, тому що сьогодні рік як Україна тримається, жене ворога і нам треба бути сильними. Сьогодні мені випала честь тренуватися з найсильнішою людиною світу», - поділився враженнями Костянтин.

Кошти від розіграшу лоту отримали жителі деокупованого Херсона. Василь Вірастюк каже, що від подібних ініціатив ніколи не відмовляється, адже це можливість допомогти.

«Там люди між собою на порталі комунікують. Але ми вирішили, аби популяризувати, привернути увагу і посилити – провести благодійний аукціон. Дякуємо, що Василь Вірастюк погодився. Сотні запитів було (на участь в аукціоні, - Ред.)», - каже ініціатор проєкту «Поряд» Олександр Качура.

Як подати запит і допомогти - дивіться у відео

Читайте також: "Відпочивати у Європі не треба!": ексбійці полку "Азов" звернулись до переселенців з жорстким закликом
Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини