xcounter
Calendar Icon

"Консерви" в українській музичній освіті: на Майдані у Києві мітинг через консерваторію Чайковського (відео)

16.03.2023 15:14 (Оновлено 16.03.2023 в 15:14)

Раніше викладачі консерваторії заявляли, що керівництво заробляє китайські гроші на імперських наративах, пов’язаних з іменем Чайковського. Саме через гроші заклад досі не дерусифікували.

Сьогодні у столиці відбулась мирна акція за дерусифікацію Національної музичної академії України імені П.І. Чайковського. Студенти та частина викладачів музичної академії хочуть негайно прибрати ім'я російського композитора з назви закладу. Акцію ініціювали студенти і аспіранти, вона пройшла під будівлею академії на Майдані Незалежності.

Прикриваючись композитором, росіяни розповідають про псевдовелич "русского міра", який забрав десятки тисяч життів в Україні. Вкотре за останні 11 місяців студенти та викладачі намагаються довести керівництву академії, що російського імені в назві бути не може.

Під консерваторію прийшли учасники акції з плакатами:

"Сором", "Скільки ще?", "No Russian culture", "Чайку геть", "Соромно, що ми все ще мусимо щось доводити".

"Дивні" подвійні стандарти, але Національна Академія має назву російського композитора П. І. Чайковського, тоді як Великий зал Академії - імені Героя України Василя Сліпака. Як відомо, він був солістом Паризької опери, добровольцем "Правого сектора", волонтером. У віці 41 року Василь Сліпак загинув від ворожої кулі у бою поблизу селища Луганське на Донеччині.

Про те, хто і чому досі не дає прибрати ім'я Чайковського з назви консерваторії, та про московитів в українській музичній освіті, детально розповідала Олена Корчова, музикознавиця та професорка катедри історії світової музики Національної музичної академії України. Вона та ще одна викладачка Алла Загайкевич раніше звільнились з академії через небажання адміністрації прибирати ім'я Чайковського.

Нагадаємо, Росіяни розбомбили в Києві готель та палац "Україна", де роками виступали їх пропагандисти (фото, відео)
Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини