Історія свята, цікаві факти
27 червня у всьому світі відзначають день рибальства. Історія свята сягає корінням у 1985 рік, коли за рішенням Міжнародної конференції з регулювання та розвитку рибальства, що відбулася 1984 року в Римі, офіційно з'явився Міжнародний день рибальства.
Рибалки хоч і ставлять перед собою мету - принести додому хороший улов, але все ж таки для багатьох сам процес - це можливість побути наодинці з природою, вдалині від шуму. Юшка, плескіт води, очікування рухів поплавця, азарт та приємна компанія у поєднанні з тишею, свіжим повітрям та співом птахів – прекрасне хобі! А ось наявність зловленої риби – це вже не так важливо, просто приємний бонус.
Традиції у це свято:
- Усі, хто любить риболовлю, сьогодні проводять з вудкою біля водоймищ
- Проводяться змагання з риболовлі
- Також майстер-класи, різні навчальні семінари як теоретичні, так і практичні.
- Заходи збирають як рибалок з великим стажем, так і любителів-початківців.
- Останніми роками серед учасників рибних змагань можна дедалі частіше побачити жінок.
- Ресторани та кафе сьогодні влаштовують рибний день.
Цей день відзначається на природі з вудкою в руках. Багато людей вважають його своїм професійним святом, оскільки рибальська та рибопереробна промисловість у сучасному світі дуже розвинені. Праця рибалки незамінна і необхідна для всього людства, тому що рибні продукти — один з найулюбленіших видів їжі людей.
У це свято дякуємо працівникам рибної промисловості нашої країни за великий асортимент рибної продукції – морська, річкова чи океанічна риба є гідною альтернативою м'ясу. Ми можемо придбати в магазинах свіжу, копчену, солону та в'ялену рибу.
Користь рибних продуктів
- Цей продукт містить багато корисних речовин, наприклад, жир, який складається з поліненасичених жирних кислот (омега 3 і омега 6) і повністю засвоюється організмом.
- У медицині широко використовуються речовини, які у рибі. З печінки тріски одержують риб'ячий жир.
- Для загоєння ран застосовують жир триголкової колюшки.
- Так як у тканинах багатьох риб містяться антибактеріальні речовини, їх використовують для приготування багатьох ліків.
- А ось акулій хрящ має протизапальну дію.
Завдяки праці працівників рибного господарства ми маємо можливість залишатися здоровими та красивими, бо риба – не лише корисний продукт, а ще й смачний!
А ви знали, що...
В Африці є такі країни, де на рибалку ходять не з вудкою, а з лопатою! Рибалки відкопують у мулі рибу протоптера. У період посухи ця риба заривається в мул. Навіть якщо бруд висихає, риба продовжує жити у своїй ямці. Іл не дає їй померти. Коли рибалки приносять додому протоптера, вони частину вилову, яку не з'їдають одразу, закопують біля будинку. Там рибу зберігають до вживання.

ЗНО 2019 началось. Пять ответов на главные вопросы
По несколько тысяч долларов с каждого: что скрывается за всеобщим декларированием доходов
За спиной Зеленского: что известно о ключевых советниках шоумена