xcounter
Calendar Icon

Іменини Ольги

Іменини Ольги
Іменини
Святкують 24 липня

День пам'яті Святої Рівноапостольної Великої княгині Ольги

Ім'я Ольга означає «мудра», «свята». За однією з версій, це ім'я походить від чоловічого імені Олег.

Ольга – вдумлива, розважлива та стримана у своїх почуттях жінка, яка вміє контролювати себе. Проте Ольгу легко образити, вона не виносить критики. Прагне стати незалежною та самостійною якомога раніше.

Жінка з цим ім'ям, швидше за все, не буде «домогосподаркою», яка залежить від доходів чоловіка. Вона дуже відповідально ставитися до своєї роботи, віддаючи їй більшу частину свого часу та сил. На Ольгу можна покластися. Якщо ви її друг, то завжди можете розраховувати на допомогу з її боку.

Покровителькою Ольги, яка народилася цього дня, є Свята Рівноапостольна Велика княгиня Ольга.

Вона була родом із язичницької родини, виросла у Псковській землі. 903 року Ольга вийшла заміж за Великого князя Ігоря Київського. Але 945 року її чоловіка вбили. Княгиня вирішила ніколи більше не виходити заміж, а натомість присвятити своє життя управлінню державою Київська Русь, маючи малолітнього сина Святослава. Княгиня проявила себе як мудра, добра та рішуча правителька. Ольга вправно керувала військом.

954 року княгиня Ольга здійснила поїздку до столиці Візантії, Константинополь. На неї велике враження справили християнські храми та святині, вона знайшла умиротворення та мудрість у вченні Христа. Велика княгиня вирішила прийняти християнство і при хрещенні їй було дано ім'я Олена. Повернувшись із Візантії, Ольга стала проповідувати християнське вчення язичникам, збудувала безліч храмів. Вона дуже багато зробила для поширення християнської віри у Київській Русі. Нетлінні мощі Святої княгині Ольги лежали в Десятинній церкві в Києві.

Всі свята