Цікаві факти про професію бармена та ідеї для привітання
Професійний день барменів відзначається щороку 6 лютого.
Це свято прив'язане до католицького свята Святого Аманда, яке вважається покровителем виноробів та рестораторів.
В Україні це свято почали відзначати лише з 2008 року.
Бармени - дуже захоплююча та різнобічна професія. Її треба любити, а для деяких вона стає способом життя.
Знати велику кількість рецептів напам'ять і розумітися на всіх тонкощах змішування алкогольних напоїв - це лише мала частина їхньої майстерності. Адже часто відвідувачеві бару не так потрібна не так склянка джин-тоніка, як просто жива душа, готова вислухати і зрозуміти.
Компетенції, які необхідні, щоб стати професійним барменом:
- Потрібно навчиться слухати та розуміти настрій відвідувачів. Тобто бармен часто є чудовим психологом
- Вміти піднімати настрій навіть найпохмурішим відвідувачам закладу, тобто бути аніматором
- Чарівні трюки з пляшками вимагають спритності та миттєвої реакції - треба опанувати циркове мистецтво. До речі, така вистава за стійкою бару називається флейринг.
Про що бармен ніколи з вами не заговорить?
Є кілька тем, які бармен ніколи не торкнеться у розмові з гостями – релігія та політика.
Чи правда, що бармени ніколи не вживають алкоголь?
Ні, це не так. Серед представників цієї професії зустрічаються і ті, хто трохи вживає.
Ви не повірите, але існує навіть спеціальна книга, написана Джеррі Томасом, де він, крім великої кількості рецептів виготовлення коктейлів, також прописав кодекс справжнього бармена.

ЗНО 2019 началось. Пять ответов на главные вопросы
По несколько тысяч долларов с каждого: что скрывается за всеобщим декларированием доходов
За спиной Зеленского: что известно о ключевых советниках шоумена