xcounter
Calendar Icon

День системного адміністратора

День системного адміністратора
Професійне свято
В цьому році святкують 26 липня

Історія свята та привітання.

Свято заснував американець, сисадмін із Чикаго Тед Кекатос. Вперше його відзначили 28 липня 1999 року.

День системного адміністратора (також відомий як День сисадміна) — свято, яке відзначається в останню п'ятницю липня з метою висловлення вдячності та подяки співробітникам, які виконують обов'язки системних адміністраторів.

В американському варіанті День подяки системному адміністратору (System Administrator Appreciation Day).

Системний або IT-адміністратор – це людина, завдяки якій "живе" вся комп'ютерна техніка на підприємстві. У сучасному світі складно уявити компанію, яка могла б обійтися без цих фахівців.

Професія сисадміна схожа на професію лікаря: доки всі здорові та все працює, про нього забувають. Але якщо раптом щось трапляється або виходить з ладу, його просять терміново все полагодити. А, буває, лають та звинувачують у поломці. Чому? Тому що тільки він один розуміє, як це все працює і знає заповітне поєднання кнопок.

Найчастіше цього дня вітають також програмістів, вебмайстрів, адміністраторів баз даних та поштових серверів, адміністраторів телефонних станцій.

Вітання на День системного адміністратора

Зі святом! Системний адміністратор немов таємний агент, завжди в тіні, але щойно виникне проблема — ми без вас, як без рук! Ви завжди приходите на допомогу, з'єднуєте те, що як нам здається абсолютно не з'єднується, і підключаєте те, що не підключається. Прийміть вітання та наберіться сил, щоб допомагати звичайним користувачам. Успіхів у роботі, дрібних системних помилок та злагодженої роботи всіх систем!

Всі свята