xcounter
Calendar Icon

День працівників торгівлі та громадського харчування

День працівників торгівлі та громадського харчування
Професійне свято
В цьому році святкують 28 липня

Історія свята, привітання та ідеї для подарунків.

Це перехідне свято, яке прийнято відзначати в Україні в останню неділю липня.

Святкування Дня торгівлі, як його називають у народі, існувало ще в СРСР, а в Україні цей день відзначають із 1996 року.

Торгівля - одна з найдавніших професій у світі. Люди обмінювалися необхідними матеріальними цінностями ще кам'яному столітті. Це так званий бартер. Але процес купівлі-продажу постійно змінюється. Виникли гроші, кредити, штрих-коди, банкомати, безготівковий розрахунок тощо.

Зараз торгівля – це не лише продавці у магазинах чи на ринках. Це багатозадачна галузь, з науковим підходом та складною логістичною системою.

У День торгівлі вітаємо касирів, продавців, товарознавців і всіх, з ким ми не стикаємося віч-на-віч, але вони теж "рухають" продажі: маркетологів, мерчендайзерів, контролерів, менеджерів, бухгалтерів, логістів, працівників складів, водіїв.

Так само окрема подяка та вітання працівникам громадського харчування. Вони не дають нам померти з голоду, коли ми далеко від дому, і тішать нас красиво оформленим столом та смачною їжею, коли шлунок потребує свята.

Цікаві факти про торгівлю

  • Не багато хто знає, що найпопулярніші товари у світі - це нафта, бензин і кава.
  • Ще в Стародавньому Римі існував перший торговий центр. На той час він був неймовірно величезним - об'єднував близько 150 магазинів.
  • У Європі набирають популярності так звані магазини без продавців. Цей вид торгівлі заснований на повній довірі між продавцем та покупцем, і застосовується в основному для торгівлі овочами та фруктами. Покупець сам зважує, рахує і залишає потрібну суму за продукцію.
  • У Північній Америці існує Товариство анонімних шопоголіків. Люди об'єдналися, щоб позбавитися залежності - весь час робити покупки. Тобто люди купують не тому, що їм щось реально потрібно, а тому, що їм подобається сам факт вибору товару та покупки. Тому це суспільство ще називають "Товариством марнотратів".

Ідеї для подарунків працівникам торгівлі та громадського харчування

  • Іменні парасольки, чашки чи футболки
  • Фотокнига або календар із фотографіями того, хто хочемо привітати
  • Електронні ваги
  • Красива канцелярія, щоденник на наступний рік
  • Термо-сумка
  • Набір для пікніку
  • Масажна накидка на крісло

Привітання, тости, вірші на День працівників торгівлі та громадського харчування

Прийміть щирі вітання з професійним святом! Щодня ви привітно зустрічаєте своїх покупців. Для багатьох із вас це покликання та вибір на все життя. Ваші тактовність та культура обслуговування, терпіння та комунікабельність – запорука успішного ведення справи. Нехай ваші клієнти будуть вдячними та невибагливими. Бажаю удачі, добра, багато радості, успіхів та благополуччя у всьому.

Всі свята