xcounter
Calendar Icon

Всесвітній день пошти

Всесвітній день пошти
Міжнародний день, проголошений ООН
Святкують 9 жовтня

Цікаві факти та історія свята

Сьогодні працівники пошти відзначають своє Міжнародне професійне свято.

Всесвітній день пошти відзначається 9 жовтня.

У 1974 році було засновано ВВС (Всесвітня поштова спілка). Це сталося у Швейцарії, і тепер організація має статус спецустанови при ООН. Нині до ВВС входить 189 країн. Україна – серед них.

Міжнародна пошта - це 6800 мов, якими розмовляють споживачі поштових послуг. Це найдовша у світі мережа фізичної доставки пошти. Вона призначена для забезпечення надійного, ефективного та економічного перевезення товарів та обміну ідеями.

Пошта – це міст. Вона об'єднує людей, допомагає їм залишатися на зв'язку, пересилати подарунки, гроші, листи, листівки, обмін і покупки. Вона допомагає компаніям у пошуках клієнтів.

"Укрпошта" є українським національним оператором поштових послуг та має прямий поштовий обмін із 72 країнами. Кількість послуг для споживачів на сьогоднішній день перевищує 50.

Співробітники пошти можуть розповісти багато цікавих фактів, з якими стикаються під час своєї роботи.

Цікаві факти із життя поштових працівників

Іноді всередині посилок лунають дуже дивні звуки, що лякають. Це означає, що всередині коробки - музична іграшка.

Буває, що у посилках – комахи! Ви здивуєтеся, але пересилання бджіл поштою дозволено. Просто на ящику має бути відповідне маркування.

Неймовірно, але є навіть "поштовий" дуб. Це дерево має власну адресу. Історія схожа на love story, але наприкінці реальної історії закохані побралися. Це надихнуло інших закоханих передавати послання через поштовий дуб, і таким чином сімейне щастя отримали понад 100 закоханих пар.

Всі свята