xcounter
Calendar Icon

Міжнародний День дівчаток

Міжнародний День дівчаток
Міжнародний день, проголошений ООН
Святкують 11 жовтня

Ідеї для подарунків та історія свята

Дівчатка – це майбутні жінки, їх треба плекати як квіти, оберігати та захищати. І найголовніше – любити!

Це свято всіх дівчаток та дівчат відзначають щороку, починаючи з 11 жовтня 2012 року. Його було проголошено Генеральною Асамблеєю ООН у 2011 році. Його мета – нагадати суспільству про необхідність захищати дівчаток усього світу від дискримінації та насильства, забезпечивши їм право на освіту та безпеку.

Особливо актуальною є проблема примусового заміжжя дівчат у багатьох країнах, причому це трапляється навіть із дівчатками 8-9 років. Дітей насильно видають заміж за чоловіків, які набагато старші за них. Організм маленьких дружин не готовий до народження дитини. Тому пологи викликають у юних мам та їхніх дітей проблеми зі здоров'ям, а іноді закінчуються летально.

Також варто звернути увагу на низький рівень освіти серед дівчаток, що збільшує ризик раннього заміжжя та дискримінації. Освічена дівчина має набагато більше можливостей у виборі роботи, гідної оплати праці, що дозволяє їй стати самостійною та уникнути ранніх шлюбів. Адже, згідно зі статистикою, кожна третя дівчинка у світі не має змоги здобути гідну освіту.

Всі свята