xcounter
Calendar Icon
Новий рік
Державне свято
Офіційний вихідний
Святкують 31 грудня

З 31 грудня на 1 січня світ відзначає Новий рік.

За прикметами, сьогодні зима відпускає на волю всю нечисть, яка і днем і вночі вільно розгулює по землі. Саме тому в стародавні часи для цього дня існували деякі заборони:

  • залишати молоко у відкритому посуді, інакше туди заберуться злі духи;
  • ножі без нагляду залишити на столі, інакше погань почне балуватися, а там і до нещастя може дійти.

Святого Модеста вважали покровителем домашньої худоби, тому селяни зверталися до нього з молитвами, просили допомогти тваринам легше перенести зиму.

31 грудня ворожили на долю. Для цього потрібно було лягти на толоку (місце, на якому молотять хліб) і прислухатися:

  • стук – до смерті;
  • дзвін – до весілля;
  • молотьба – до заможності.

Перед Новим роком необхідно віддати всі борги, інакше весь наступний рік у боргах проведеш. Ще вірили, що вустами дитини сьогодні говорить Ангел. Тому до дитячих прохань особливо прислухались.

Наші предки з повагою ставились до природи. Сперше вони вважали кощунством зрубати ялинку для новорічних забав, але поступово ця традиція міцно ввійшла в наше життя.

Новорічні прикмети

Напередодні Нового року кожна людина мріє про фінансове благополуччя, сімейне щастя та міцне здоров'я. Щоб усе це прийшло у ваше життя, потрібно прислухатися до народних прикмет.

Одна з найважливіших прикмет – зустріч Нового року у тісному сімейному колі за багато накритим столом.

Не запрошуйте на новорічну вечерю ворогів та людей, які вам неприємні. Зустрічайте свято лише у колі близьких та коханих, інакше накличете на себе нещастя.

Дівчина, яка бажає наступного року зустріти свою половинку, повинна подарувати подарунки семи діткам. Це допоможе створити позитивну енергетику, необхідну для створення сім'ї.

Роздайте всі борги до Нового року, і тоді наступного року ваш дохід різко зросте.

Всі свята