xcounter
Calendar Icon

Всесвітній день посмішки

Всесвітній день посмішки
Міжнародне неофіційне свято
В цьому році святкують 4 жовтня

Цікаві факти про посмішку та історія свята

Щорічно у першу п'ятницю жовтня у світі святкується найпозитивніше свято – День посмішки.

День усмішки - це день доброти та гарного настрою. Адже це знак того, що людині добре і вона позитивно налаштована до оточуючих. Хіба зла людина стала б усміхатися?

Свято відзначається з 1999 року з ініціативи художника Харві Белла. 1963 року він отримав замовлення на логотип однієї американської страхової компанії. Харві намалював смайлик. Так, саме ту жовту мармизку, за допомогою якої всі користувачі соціальних мереж висловлюють своє схвалення та підтримку. Ні Харві, ні замовник не очікували такої популярності та ажіотажу.

Спочатку страхова компанія заплатила йому лише 50 доларів, але потім він організував "Всесвітню корпорацію посмішок" та назвав себе Міжнародним послом щастя. У результаті Харві Белл дав мільйонам людей можливість висловлювати свої емоції яскравіше, а йому особисто посмішка-смайлик принесла гарний прибуток.

Спочатку логотип друкували на футболках, листівках та кепках і навіть поштових марках. І лише потім усім відомий смайлик оселився в інтернеті і завів собі багато братів та сестер, які означають різні емоції.

Цікаві факти про посмішку

  • Дитина вперше усвідомлено починає усміхатися у віці 6-8 тижнів. Це вроджена навичка.
  • Асмішка заразлива. Якщо людина дивиться на людей, які посміхаються, мимоволі сама починає посміхатися.
  • Посмішка робить вас красивішими і молодшими, тому що тренує м'язи обличчя. Цим м'язам теж потрібна фізкультура. При посмішці включаються до роботи від 5 до 53 м'язів одночасно.
  • Посмішка лікує від депресії за допомогою вироблення ендорфінів. Цей гормон щастя виробляється навіть тоді, коли ми силоміць змушуємо себе посміхнутися.
  • Посмішка приваблює людей і налаштовує їх дружелюбно до вас.

Всі свята