xcounter
Calendar Icon

Добрий ранок, Хунта!

14.03.2016 09:15

​Трохи вранішніх новин

1. ̶Х̶е̶р̶л̶я̶в̶е̶ ̶п̶а̶д̶л̶о̶ президент Росії ніби пообіцяв Меркель повернути Савченко в Україну одразу після того, як російський суд винесе будь-яке рішення в її справі. В ЗМІ цю новину подали як інсайд, який потребує підтвердження. Кремль офіційно не підтвердив подібної розмови між двома лідерами, проте ̶п̶и̶х̶а̶т̶е̶ ̶с̶т̶е̶р̶в̶о̶ офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова повідомила наступне, про можливість обміну Савенко: "Зараз про це не йдеться і не йшлося доти, доки не буде рішення суду».

2. "Ані сидіти, ані жити у Росії не буду": Савченко заявила, що продовжить голодування. Проте пити воду Надія вже почала. Про це розповіла член громадської спостережної комісії Ростовської області Валентина Череватенко, яка побувала у Надії Савченко в СІЗО.

3. Українських лікарів не пустили до Надії Савченко у Новочеркаське СІЗО, вони змушені були покинути Росію. Про це у Facebook написав один з адвокатів Микола Полозов.

4. Росія має негайно звільнити українську політув'язнену Надію Савченко та інших українців, яких незаконно утримують на території РФ, попри мінські домовленості. Про це йдеться у заяві глави МЗС Швеції Маргот Вальстрем, яку відомство розповсюдило 13 березня.

5. Порошенко у суботу наклав вето на закон №3755, який передбачав запровадження електронних декларацій чиновниками і містив низку суперечливих моментів.

6. БПП може вже в понеділок на засіданні фракції обговорити кандидатуру майбутнього Генерального прокурора, та питання перезавантаження Уряду. Найбільші шанси зайняти посаду Генпрокурора на сьогодні є в Юрія Луценко. Про Уряд чіткої домовленості досі немає. Проте можливо на час засідання фракції ситуація буде вже більш визначеною.

7. А наступні кілька новин вийдуть під рубрикою «Назустріч Мінським угодам»:

- Донбас на порозі техногенної катастрофи. Донецька фільтрувальна станція припинила роботу. Без води залишились 400 тисяч мешканців Донецької області.

- Бойовики протягом доби обстріляли сили АТО рекордну кількість разів - понад 70.

- Біля Авдіївки загинуло 23 бойовика, більше 30 отримало поранення – розвідка

- Кадрові офіцери ЗС РФ, що беруть участь у бойових діях на тимчасово окупованих територіях Донбасу, подають рапорти на дострокове розірвання контрактів та мають намір повернутись до Росії.

Раша тудей/Раша гудбай

1. В своєму намаганні посилити роль братського народу в "вільному виборі" кримчан свого майбутнього, кремлівські дебіли наговорили нову доказову базу в позові проти РФ щодо протиправної та незаконної анексії Криму. Їхня бадяга про те, що всі події в Криму відбувалися лише за участю "ополчєнія" та "мирних кримчан" дедалі більше доповнюється новими фактами злочинів РФ на українському півострові, які доводять, що це була саме анексія. Член Ради безпеки РФ, повноважний представник президента РФ в так званому "Кримському федеральному окрузі" Олег Белавенцев заявив, що Турчинов збирався особисто летіти в Крим зі спецназом, але йому дали зрозуміти, що до Сімферополя "він точно не долетить".

2. ̶К̶о̶н̶я̶ч̶а̶ ̶р̶о̶ж̶а̶ голова МЗС Росії Лавров висловив сподівання, що США вплинуть на Україну в питанні виконання Мінських угод. І США відгукнулися на заклик навіженого. Проте в своїй власній манері. Глава Держдепу США Джон Керрі заявив, що Росія може обирати між збереженням санкцій Заходу проти неї або ж виконанням мінських домовленостей.

3. У центральному урядовому районі Анкарі (Туреччина) стався потужний вибух. Про це повідомляє Reuters з посиланням на офіційні джерела. Вибух стався поруч з центральним парком, який розташований біля великого транспортного вузла. В результаті вибуху замінованого автомобіля загинули 34 громадянина, 125 отримали поранення. Президент РФ заявив, що ̶п̶о̶п̶е̶р̶е̶д̶ж̶а̶в̶ ̶Т̶у̶р̶е̶ч̶ч̶и̶н̶у̶,̶ ̶щ̶о̶ ̶п̶о̶м̶с̶т̶а̶ ̶б̶у̶д̶е̶ ̶н̶е̶в̶і̶д̶в̶о̶р̶о̶т̶н̶о̶ю̶ він співчуває їхньому горю.

4. Турецькі солдати «окопуються» на сирійській території. Про це в інтерв'ю телеканалу «РЕН ТВ» розповів міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров. «Та це не ми, це сірійські шахтьори. І вони не окопуються, а шукають вугілля. Проте вони трохи ледачі, бо там сонце, спека та правила профспілки, тому й копальні в них не більші за окопи. А зброю та амуніцію вони купили на OLX, бо без цього якось стрьомно в тому краї шукати вугілля» - обурилися в МЗС Туреччини.

5. На вихідних в соціальних мережах з’явилася інформація про те, що повстанцям в Сирії вдалося збити російський СУ-37. Російська пропагандистка машина майже добу зволікала, а потім повідомила, що таки збили, але не російській, а сирійській, і не СУ-34, а МіГ-21. Але чому не МіГ-3 чи винищувач Полікарпова И-15? Але ж збили. Тобто в повстанців вже є чим збивати.

6. За інформацією західних спецслужб в Росії складено своєрідний рейтинг країн, що найбільш вразливі до російської пропаганди, повідомляє німецьке видання Frankfurter Allgemeine Zeitung. Зазначається, що за цим рейтингом найбільш вразливими до російської пропаганди визнані три держави: Австрія, Угорщина і Чеська Республіка. Німеччина ж знаходиться всередині списку. Найменш вразливими до впливу російської пропаганди у Росії визнають Велику Британію, Естонію та Данію.

7. До-речі, про пропаганду. Російський телеканал НТВ реально зашкварився з темниками та повідомив наступну новину. Цитата дослівно: «Сегодня появились шокирующие документальные свидетельства зверств, учиненных турецкими войсками над мирным населением Юго-Востока Украины. Эти кадры сняты в курдском городе…». Ну, що тут можна сказати? Буває. Головне, що росіяни все одно схавають. І турків в АТО, і курдські поселення на річці Бахмут під Горлівкою.

Ну і наостанок. Російські біатлоністи вперше завершили чемпіонат світу без медалей, бо ̶ф̶а̶в̶о̶р̶и̶т̶і̶в̶ ̶ї̶х̶ ̶з̶б̶і̶р̶н̶о̶ї̶ ̶П̶і̶д̶г̶р̶у̶ш̶н̶а̶ ̶з̶а̶в̶а̶л̶и̶л̶а̶ ̶щ̶е̶ ̶н̶а̶ ̶Д̶о̶н̶б̶а̶с̶і̶ просто не пощастило.

Добрий ранок, Хунта!

P.S. Українська версія – це привіт хлопцям з АТО, які так про це просили. Буду в Слов’янську – з вас кава Смайлик «smile»

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини