xcounter
Calendar Icon

Чи перетвориться Черкащина на землі «Нашої Ряби»

03.06.2016 10:43

​На Чигиринщині у с.Рацево загострюється ситуація.

Через те, що ДП "Перемога Нова", що належить ПАТ "Миронівський хлібопродукт", збирається тут споруджувати комплекси із утримання племінної птиці під торговою маркою "Наша Ряба".

Про доцільність будівництва 114 пташників на 2 мільйони "курячих голів" у цій місцевості, яка у свідомості кожного українця асоціюється зі славним козацьким минулим та унікальною природою, дискутують ще з минулого року. Громади Чигиринщини зверталися до депутатів усіх рівнів, скаржачись, що курники збираються будувати без обговорення з людьми і без уваги на наявні екологічні та соціальні ризики. На захист гетьманського краю стали й українські класики, опублікувавши звернення про недопущення будівництва пташників в Чигиринському районі.

Утім, влада і на районному, і на обласному рівні, схоже, налаштована, аби промислові потужності на Чигиринщині таки були. Аргумент чиновників – залучення інвестицій в економіку краю і нові робочі місця для селян довколишніх сіл. Рівень цієї "дискусії" доходить уже до того, що місцева влада нещодавно навіть намагалася не допустити селян у Рацево до клубу на збори громади, де обговорювалося питання спорудження "нашорябівських" пташників.

А позиція громади має величезне значення. Треба віддати належне мешканцям Черкаського району з Мошен, Тубільців та Яснозір’я, які фактично "відбили" аналогічні наміри "Нашої Ряби" будувати пташники на території цих сільських рад. Прикро, та відбили ціною власного здоров’я – наприкінці грудня 2015 року було побито сільського голову села Яснозір’я Василя Ткаченка, який став на захист інтересів громади у конфлікті з "Миронівським хлібопродуктом". Але навіть за активного втручання нардепів результатів у розслідуванні цієї резонансної справи немає.

Із мешканців Мошен, Тубільців та Яснозір’я чигиринцям треба брати приклад. Якщо громада полишить питання з курниками, то матиме на своїй землі підприємство, екологічна безпека якого під питанням.

Безумовно, для Черкащини важливий кожен інвестор і кожне робоче місце, але не за рахунок знищення довкілля і погіршення здоров’я людей. Про будівництво можна говорити лише за наявності гарантій в плані екологічної безпеки.

До речі, підприємства "Нашої Ряби" вже працюють у Каневі, недалеко від Чернечої гори, ще одного сакрального місця для українців. Чи з’являться вони і біля знаменитої гетьманської столиці Хмельницького – залежить від черкащан.

Отож, чи перетвориться Черкащина із землі Шевченка та Хмельницького на землю Косюка і компанії – питання відкрите.

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини