xcounter
Calendar Icon

Нарешті МЗС обурилось, бо його тупо обдурили

18.08.2016 16:49

​Між Україною та Росією дійсно мінімум дипломатичних стосунків.

Тим не менше, Росія використовує дипломатію для маніпуляції як Україною, так і іншими країнами світу. Інструментом такої маніпуляції є так звані Мінські перемовини. З їх допомогою Росія доволі успішно наполягла, що в Україні немає ніякої російської агресії, а є внутрішній конфлікт. Що головний винуватець у невиконанні цих одіозних мінських домовленостей "нікого з ніким" – бо це не міждержавний формат, це Україна. І нарешті наше МЗС обурилось. Воно зрозуміло, що його тупо обдурили.

І тому заговорило про пониження рівня дипломатичних відносин. Є різні градації пониження чи підвищення дипломатичних стосунків поміж країнами. В даному випадку мова йде про пониження дипломатичних стосунків. Теоретично вони можуть закінчитися розірванням, хоч є й інші форми пониження. Відкликання посла для консультацій, не призначення посла – це різні форми дипломатичного демаршу.

Хоча Україна очевидно потребує якогось сурогату, якщо не посла, то тимчасово повіреного. Але в цій ситуації основна проблема України в тому, що вона тільки реагує на реальний стан справ або якусь чергову катастрофу. Краще було би, якщо б Україна з огляду на неприкриту агресію Росії першою сказала "Забирайте свого посла", а не реагували вже після того, як Росія його відкликала.

Однак у нас дипломатією керують не дипломати, а бізнесмени, які все надіялись "розрулити". А воно не "розрулюється", бо справа мається з КГБістами… Те, що Україна зараз відмовляється приймати нову кандидатуру, то це звичайна практика в дипломатії. Нічого екстраординального в цьому немає. Хоча Росія теж затримала призначення нового посла і це теж є приниженням України, бо навіть імітація призначення нового посла набула форм приниження України. Його кандидатуру оголосили публічно – і навіть справа не у тому, що вона однозначно не прийнятна, а у тому, що Росія навіть не задала собі труду конфіденційно її погодити – просто жбурнула в лице… Бо ж як правило ці процеси погодження, отримання агреману з боку України на згоду прийняти саме такого посла, відбуваються конфіденційно.

Якими будуть стосунки поміж Україною та Росією далі? Не знаю чи вони можуть погіршитися ще після того, як Росія анексувала у нас величезний шмат території, а на іншому шматку веде агресивну війну. То куди вже далі погіршувати стосунки між нами? Хіба що Росія може окупувати всю територію України і перетворити країну на театр військових дій.

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини