xcounter
Calendar Icon

Новий політичний сезон та нові зради

05.09.2016 12:37

Саме так, нас чекають нові зради та потужні політичні конфлікти з початком нового політичного сезону.

І я не буду розповідати про «агентів Кремля», щоб мені не закидали «ви називаєте всіх критиків Порошенка консервами Кремля» - ні, не називаю. Але назву речі такими, якими вони є, а саме – політичні опоненти Порошенка прагнуть домогтися перевиборів. Їм це дуже потрібно, бо їх рейтинги мають сумну тенденції змінюватися швидше, ніж триває політичний сезон. Зараз вони на підйомі, а за підйомом завжди йде спад.

Так саме розкачати політичну ситуацію в Україні потрібно Кремлю. На міжнародній арені йому це не вдається, з бойовими діями теж не виходить, тому лишається тільки це. І ось тут при нагоді стають «політичні опоненти Порошенка». Комусь дадуть гроші на підтримку вуличних акцій. Причому не напряму з посольства РФ, а через неафілійованих резидентів в Україні. А комусь просто дадуть максимальну присутність в прокремлівських ЗМІ (112, NewsOne, Інтер, Україна, Шустер, Вєсти, Страна.юа і т.п..). Тобто діятимуть за планом ворог мого ворога – мій друг. Тому давайте чітко визначимось з поняттями – якщо опозиційний політик критикує владу – це нормальний демократичний процес. Якщо опозиційний політик вважає себе представником проєвропейського табору (тобто не ОППОблок) і при цьому критикує владу на прокремлівських ЗМІ, він перетворюється на зброю Кремля. Усвідомлено чи ні – але це факт.

З опозицією більш менш зрозуміло. А що може зробити команда Президента в такому порядку денному? Все дуже просто – потрібно нарешті використовувати прості заповіді маркетингу – рекламувати свої сильні сторони, та не згадувати про свої слабкості, бо це за вас і так зроблять конкуренти. Якщо «не згадувати про свої слабкості» у влади виходить дуже добре, то рекламувати свої сильні сторони на Банковій так і не навчилися. Отже ось вам кілька практичних та безкоштовних порад:

1. У вас абсолютно не працюють на імідж Президента депутати місцевих рад та більше половини губернаторів. Місцеві ЗМІ використовуються дуже мало. А якщо вже і використовуються, то там депутати та губернатори рекламують себе та свої досягнення, забуваючи про центральну владу. «Губернатор залучив 20 мільйонів на лікарню» - ну круто, молодець. А варто було б написати «Уряд знайшов можливість виділити 20 мільйонів на лікарню, після того як в необхідності ремонту їх переконав губернатор, який подякував голові Уряду, що Кабмін врешті повернувся обличчям до регіонів».

Порошенко та Гройсман – це єдина команда. І люди це розуміють. Тому показуючи роботу будь-кого з них ви будете додавати іміджу владі.

Губернатори та місцеві депутати від БПП в цьому контексті мають звернути увагу на два дуже важливих моменти:

- Завдяки децентралізації яку запропонував Порошенко, а почав реалізовувати Гройсман, місцеві бюджети отримали додаткові кошти, які у великих містах вже сьогодні направляють на інфраструктурні проекти. Так от люди в містах будуть переконані, що це заслуга їх міського голови, якщо ви, панове, через місцеву пресу не розкажете людям про децентралізацію простими словами. «Ось був бюджет Х, а тепер завдяки децентралізації, яку започаткував Порошенко, бюджет став 1,3Х. Завдяки цьому в місті вдалося відремонтувати ось такі об’єкти, які роками не були профінансовані».

- В 2016 році, вперше за два роки, Уряд виділив гроші на Фонд регіонального розвитку та на програму Соціально-економічного розвитку регіонів. Тобто вперше за 2 роки в Україні будуть відремонтовані/добудовані сотні шкіл, садочків, лікарень тощо. Отже якщо в місцевій пресі не розказати людям, що «два роки нічого не було, а тепер Уряд знайшов кошти та відновив інвестиції в соціально-економічний розвиток місцевих громад», - то ніхто на місцях не буде знати про те, звідки прийшли гроші та яка робота для цього була зроблена. Звичайно, в цьому плані дуже великий обсяг робіт зробили й мажоритарники, й обласні ради, й голови райадміністрацій, міські та сільські голови. Але вони і самі про себе скажуть, а ви залишитесь ні з чим.

Також не забувайте, що слабким місцем Уряду є тарифи. Але! В міських бюджетах сьогодні є кошти для того, щоб почати модернізацію котлів, утеплення будинків та встановлення лічильників. Все це зможе зменшити обсяги споживання енергоносіїв, і люди будуть платити менше. Треба через місцеві ЗМІ донести цю позицію до людей, щоб вони вимагали від міської влади відповідних дій і розуміли, що тарифи – це не лише відповідальність Уряду.

2. Одним з головних досягнень Порошенка відверто можна вважати саме роботу на дипломатичній ниві. Дипломати роблять дуже багато корисного для України на міжнародній арені і тому Президент, який по Конституції відповідає в тому числі за зовнішню політику, просто повинен більше розповідати про досягнення України на цьому фронті. Тим більше, що восени на нас чекають звіт по Малайзійському боїнгу, оновлення Нормандського формату, безвізовий режим, звіт Міноборони Польщі по Смоленській трагедії, продовження санкцій проти РФ та багато чого іншого.

3. Наведіть лад зі своєю інформаційною політикою в принципі!!!! Це ж просто якась бєда!!!!

4. Запустіть своїх депутатів в поля. Від народних до районних. Хай не сидять, а йдуть до людей. По-перше розкажуть те, чого не змогла донести влада, по-друге почують правильний зворотній зв'язок від людей, який завжди мотивує на подальшу хорошу роботу. Тільки зробіть для своїх депутатів правильні методички, щоб вони володіли всієї повнотою інформації про те, що було зроблено.

5. Цієї осені треба звернути увагу на бізнес, бо саме він наповнює бюджети всіх рівнів та платить зарплату людям. Бізнес чекає:

- обіцяної реформи податкової системи;

- дерегуляцію та дебюрократизацію;

- наведення ладу на митниці;

- звільнення Насірова.

Тим більше, що все це, але в іншій послідовності, Уряд бізнесу обіцяв на цю осінь.

6. Запам’ятайте просту аксіому – коли в людей в кишенях не додалося грошей, а навколо нічого візуально не змінюється, то всі заяви влади про «в нас немає на це коштів», люди розуміють як «влада ці кошти вкрала». Тому якщо ви додали в зарплаті військовослужбовцям – більшість пенсіонерів, наприклад, чи лікарів, про це не дізнаються. То ж їм треба про це розказати. Мовляв, «бачите – працюємо на підвищення соціальних стандартів по мірі можливості, нажаль не все можемо роботи одночасно, а тому ви – на черзі». Підвищили мінімальну пенсію – це побачать лише отримувачі мінімалки, ті, в кого пенсія трохи більша, цього не побачать – то ж треба їм про це розказати, що ми вибачаємося, що не всім одразу, але ж працюємо і ви на черзі. Відремонтували дорогу в Полтавській області, в Житомирській це не помітили – тому їм треба розказати, що вони на черзі і т.д.. Люди мають побачити чи почути, що гроші виділяються для людей. І робити це треба через місцеві ЗМІ, а не через Фейсбук!!!

7. Боротьба з корупцією – це один з ключових маркерів успішності влади. І це одна з причин, чому так поспішають опозиційні політики – бо вони знають що когось з них незабаром притягнуть до відповідальності, але не знають напевне кого саме і тому переживають. Тому продовжуйте арешти на найвищому рівні. Уважно згадайте всі свої обіцянки та коментарі на цю тему й повний вперед.

8. Не буде перебільшенням сказати, що влада втратила симпатії великої частини майданівців. Повернути в своє електоральне поле всіх вже не вийде. Але значну частину повернути можна. Для цього потрібно нарешті розпочати процес притягнення до кримінальної відповідальності місцевих силовиків, які розганяли місцеві майдани, які кошмарили бізнесменів, які відбирали власність на користь «донецьких» та «єнакієвських». Розпочати арешти чиновників, які грабували місцеві бюджети та комунальні підприємства, відправляючи долю через «смотрящіх» нагору. Притягнути до відповідальності тих керівників на місцях, які відправляли тітушок на Майдан. Простий приклад – посадіть за грати екс-міського голову Запоріжжя Олександрі Сіна, який відправляв тітушок на Майдан та «кришував» викачування грошей з міського бюджету для Юри Єнакієвського, та отримаєте в поточному рейтингу мінімум 3-5%.

Цей перелік можна продовжувати. Але й цього буде достатньо, щоб підсилити свої іміджеві позиції та відбити бажання в опонентів вимагати перевиборів.

Давай, Хунта! Не підведи.

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини