xcounter
Calendar Icon

БПП і граблі: Найджела Брауна знов пхають в аудитори НАБУ

07.04.2017 10:43

Президент хоче показати нардепам, хто в будці хазяїн і нагнути Парламент на підтримку кандидатури "лижного інструктора".

"Депутатська фракція Партії Блок Петра Порошенка пропонує для обговорення на засіданні Комітету з питань запобігання і протидії корупції під час розгляду питання щодо затвердження від Верховної Ради України у члени комісії незалежної зовнішньої оцінки (аудиту) діяльності Національного антикорупційного бюро України кандидатуру Найджела Брауна" – йдеться у листі новообраного голови депутатської фракції Артура Герасимова в листі на голову комітету Єгора Соболєва, копію якого ми отримали у відповідь на свій запит "що там з конкурсом?".

Варто сказати, що зараз триває новий конкурс на аудитора НАБУ від ВР, збір документів завершиться наступної п'ятниці, 14 квітня. Тільки після цього комітет розгляне всі кандидатури, які подалися або яких рекомендували, і визначиться. До того часу комітет Соболєва не має розглядати "питання про затвердження" кандидатури аудитора взагалі, адже це буде знову грубим порушенням регламенту та демонстративною зневагою до всіх – і кандидатів, і нардепів, і міжнародних партнерів.

Зі змісту листа Герасимова зрозуміло, що на Банковій вирішили йти саме таким шляхом.

Президент хоче показати нардепам, хто в будці хазяїн і нагнути Парламент на підтримку кандидатури "лижного інструктора".

У БПП вважають, що у пана Брауна "бездоганна ділова репутація" і ніщо не заважає тому незалежно та неупереджено оцінювати роботу антикорупційного органу, яку він, в принципі, вже оцінив.

Як перше, друге пришестя Брауна в аудитори НАБУ відбуватиметься із порушенням закону, всупереч здоровому глузду і попри бажання самих порошенківців та інших нардепів маратися об це голосування.

Ось як це відбуватиметься.

У наступну середу, 12 квітня, на засіданні Антикорупційного комітету уже за відпрацьованим сценарієм депутатотітушки вимагатимуть розглянути "питання щодо затвердження" їх "ручного" аудитора Брауна. Не зважаючи на те, що конкурс триває і навіть збір документів іще не завершений. У ситуативній "коаліції" в Комітеті вистачить голосів для того, щоб протягти всі потрібні рішення – таке вже двічі відбувалося – під час засідання 15 березня та псевдозасідання 16 березня.

Так нардепи отримають абсолютно легальні підстави для розгляду кандидатури Брауна в останній перед квітневими та травневими святами робочий день Ради. Наступний раз нардепи зберуться під куполом аж через місяць – 16 травня.

У разі успіху на комітеті, 13 квітня – в чистий сесійний четвер – питання аудитора НАБУ буде підняте в Раді, поставлене на голосування і підтримане тими, хто недопідтримав його перший раз. Йдеться, в першу чергу про нардепів з БПП, яким, подейкуюють, у разі негативного голосування погрожували відібрати мандат, та опоблок, який суттєво недодав потрібних голосів.

Показовим буде, якщо пан Браун втретє власним коштом приїде в Україну для участі в засіданні комітету, що відбудеться наступного тижня. Це буде найкращим підтвердженням намірів БПП і НФ поставити крапку в обранні аудитора для НАБУ від Ради уже наступного четверга.

Скаладється враження, що депутати власної фракції Порошенку більше не потрібні – настільки часто Гарант витирає об них ноги. Усі непопулярні рішення, вигідні в першу чергу Президенту, він дотискає не своєю волею чи авторитетом, а шантажем, підкупом або банальним кидком своїх соратників.

Добре, що в парламентському оточенні Порошенка це прекрасно розуміють.

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини