xcounter
Calendar Icon

Родова травма українського суспільства – це культ конспірології

06.07.2017 11:30

Це переконання, що насправді про істинні причини явищ ніхто не каже, а за спробами щось пояснити приховуються спроби щось заплутати.

Потішно спостерігати як просунуті учасники українських дискусій не можуть жити без конспірологічних інтриг. “Сміття Садового” придумали на Банковій. Стокгольмський арбітраж спеціально виграли під дострокові вибори”, які “точно будуть” восени. Майдан «організували» американці... Події з-закордону сприймаються ще заплутаніше… Захід «ось-ось поміняє» Сирію на Україну, зараз «якраз торгуються». МВФ «навмисно руйнує економіку країн, які розвиваються. А раніше було ще гірше - теракти 11 вересня «інсценували» у ФБР, американці «насправді» на Місяць не літали, а Кеннеді насправді вбили ______ (підійде будь-яке прізвище)

Та і взагалі - світом правлять ФРС та «світовий уряд», який запросто «може все», але ми тільки про це не знаємо. «Світовий уряд», наприклад, керує і останніми виборами в ЄС. Днями від одного впливового українського політика чув довгу промову, що Макрона вибрали не французи, а «призначили» Ротшильди. Даремно, що перемога Макрона була легко передбачувана соціологами та політологами. Він-то точно знає - Ротшильди у все втрутилися і нав’язали французам Макрона.

Якщо ви, на своє лихо, спробуєте щось довести поінформованому знавцю світових змов, на вас подивляться як на хворого - «Вони навмисно хочуть, аби ти так думав!», або «Так, вони все якраз і придумали!», або, якщо вас не «переконали», почуєте: «Та вони тебе купили!»)..

Логіки у лавах прибічників колективної параної шукати не потрібно, бо її там зроду не було. Звідки такий потяг до конспірології?

По-перше, суто національні причини. В Україні дуже довго не було державності, але і після 1991р. свобода слова була здебільш під контролем влади і тому будь яка інформація досі сприймається з великою недовірою.

По-друге, загальнолюдське прагнення до простих нераціональних рішень. Попри видимість наукового прогресу люди не припинили вірити у дива та шукати пояснення сущого в надприродних явищах. За кількістю ворожок, екстрасенсів та чаклунів на душу населення сучасна епоха не поступається середньовіччю.

Відтак, шукати пояснення політичних подій у причинах, які поза нашим сприйняттям, але пояснюють все і одразу – просто і легко. Зануритися у масову параною - означає осягти суспільну гармонію, в якій є чіткий розподіл на “добро” і “зло”, і це робить людей щасливішими, ніж необхідність самому шукату складну істину.

Віра у надприродні політичні причини – прекрасний грунт для пропагандистів. Вони пропонують легкі рішення, які цементують рефлекс пояснювати світ всюдисющими силами, які керують всім і усіма. А будь-який натяк на раціональність одразу потрапляє під підозру та обструкцію.

Ну, ви ж теж не всі вірите, що цей пост я пишу просто так?

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини