xcounter
Calendar Icon

​Чи буде дозволена торгівля з окупантами?

19.01.2018 11:22

Продовжую пояснювати правові наслідки т. зв "Закону про реінтеграцією", прийнятого вчора Верховною Радою.

Зараз в фб розганяється історія про те. що прийнятим вчора законом НАЧЕБТО ЗНОВ ДОЗВОЛЯЄТЬСЯ торгівля з окупаційною адміністрацією. ЦЕ ФЕЙК. Прийнятий вчора закон слабкий, недосконалий, нерішучий, там богато лайна, але НОВОГО ДОЗВОЛУ на торгівлю він не вводить.

Дійсно в законі є пункт про те що "порядок переміщення товарів визначається Кабінетом Міністрів України". Торгівля це теж переміщення товарів. Зараз вона заборонена Указом президента, виданим в березні 2017. До прийняття "закону про реінтеграцію" порядок "переміщення товарів" визначався ... також Кабміном. Але на підставі закону про боротьбу з тероризмом (стаття 14-1)

Стаття 14-1. Порядок переміщення товарів до району або з району проведення антітерорістічної операции. Переміщення товарів до району або з району проведення антітерорістічної операции здійснюється в порядку (99-2017-п), что встановлюється Кабінетом Міністрів України за поданих службою безпеки України.

Особи, винні у порушенні порядку переміщення товарів до району або з району проведення антітерорістічної операции, несуть відповідальність согласно із Законом.

Тобто Кабмін як був так і залишається органом відповідальним за визначення порядку переміщення товарів (торгівлі). Указ же про заборону торгівлі продовжує діяти і після прийняття цього закону. Нічого не змінилось. У разі ж скасування Указу президента і легалізації торгівлі з окупаційними адміністраціями Штаб блокади торгівлі з окупантами негайно оголосить мобілізацію учасників блокади і перекриє шляхи переміщення цих товарів "вручну".

Але це буде вже зовсім інша історія. Яка закінчиться у підсумку дуже сумно для колаборантів в Уряді і позитивно для України.

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини