xcounter
Calendar Icon

Підписання декларації з лікарем: що важливо знати

28.03.2018 16:53

​Думаю, наступна інформація може бути корисною для багатьох.

З 2 квітня, в продовження кроків уряду по зміні ситуації в медичній сфері, розпочинається кампанія з вибору свого лікаря. Отже, ви обираєте лікаря (скажімо, терапевта, сімейного лікаря, педіатра) і підписуєте з ним декларацію на обслуговування, яка засвідчує, що ви стали пацієнтом саме цього лікаря. Якщо ви вже маєте лікаря, до якого звертались за допомогою і задоволені результатом, ви зможете підписати декларацію з ним. Лікар, в свою чергу, надає вам медичну допомогу, а заклад, де він працює, отримує фінансування з розрахунку на кожного його пацієнта. Декларація з пацієнтом є підставою для перерахування медзакладу коштів з державного бюджету. Тобто, кожен медзаклад отримає конкретні гроші за конкретних пацієнтів.

Декілька позицій, які важливо знати:

1. Прив’язка медичного обслуговування до місця проживання скасовується.

2. Щоб підписати декларацію з лікарем, якого ви обрали, потрібно взяти з собою паспорт, ідентифікаційний код та мобільний (для обрання педіатра необхідно ще свідоцтво про народження дитини). Лікар/представник медзакладу введе ваші дані в електронну систему, після чого на ваш телефон надійде СМС з кодом, який потрібно повідомити працівнику закладу. Декларацію роздруковують з електронної системи, ви перевіряєте правильність внесених даних та підписуєте її у двох примірниках, один з яких залишається у вас.

3. Підписати декларацію можна лише в медзакладах, що підключені до електронної системи.

4. Термін дії декларації з лікарем необмежений. Вона діє до того часу, доки ви не вирішите підписати декларацію з іншим лікарем.

5. До обов’язків вашого лікаря входять наступні послуги: лікування та обстеження, призначення необхідних аналізів, направлення до профільних спеціалістів, вакцинація, профілактика захворювань, видача рецептів та медичних довідок.

6. Лікар не може відмовити у підписанні декларації через хронічні захворювання пацієнта, його вік, стать, соціальний статус, матеріальне становище, зареєстроване місце проживання. Єдина причина для відмови - лікар уже має оптимальну кількість пацієнтів (для терапевта - це 2000, для сімейного лікаря - 1800, для педіатра - 900).

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини