xcounter
Calendar Icon

Залиште вдома: у туристичному селищі на Львівщині заборонили використання поліетиленових пакетів

07.11.2018 14:02 (Оновлено 07.11.2018 в 14:04)

​Поки Український парламент залишається осторонь від стратегічно важливих екологічних рішень. Але такі рішення усвідомлюють і приймають на рівні селищ.

Так, у туристичному селищі Славське що на Львівщині, заборонили використання поліетиленових пакетів.

Відмову від поліетилену у громаді будуть запроваджувати поступово, пропонуючи покупцям альтернативні варіанти: біологічні полімерні, паперові пакети чи тканинні багаторазові торбини.

Нагадаю, що грузинський парламент вже прийняв рішення, про поступову відмову від пластикових пакетів. Доречі, Грузія прийняла таке рішення, першою серед пострадянських країн. Два тижні тому Європарламент прийняв схоже рішення, щодо заборони пластикових виробів, яким легко знайти заміну, і вони будуть заборонені остаточно вже до 2021 року. Хоча Італія відмовилась від поліітеленових пакетів ще у 2011 році.

А що у нас? Ми продовжуємо пасти задніх, замість того, щоб переймати світовий досвід і рухатися у європейському тренді. Що й казати, коли навтіть низькі пошліни на електрокари затверджені лише на 1 рік. Я впевнений, що якби депутати знали як на цьому заробити, рішення прийняли би за декілька днів.

Як будете їхати на зимовий курорт у Карпати, то краще залиште пакети вдома. А ще краще, не чекайте рішення депутатів або уряду, відмовтеся від використання виробів з поліетилену. Адже для того, щоб рухатися у свтовому тренді, нам не потрібні дозволи і вказівки, цей шлях можен обрати кожен.

Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини