xcounter
Calendar Icon

«Причин для самозаспокоєння немає»: чому Росія повернула Україні захоплені кораблі

18.11.2019 13:20 (Оновлено 18.11.2019 в 13:21)
Вадим Трюхан, «Facebook»

Захоплені 25 листопада 2018 року українські військові катери «Бердянськ» і «Нікополь», а також буксир «Яни Капу», повертаються додому.

Є декілька причин прийнятого Кремлем рішення.

Перша. 25 травня Міжнародний трибунал по морському праву ухвалив наказ, згідно з яким Росія мала негайно звільнити захоплених нею 24-х військових моряків та передати під контроль України три згадані судна. Незважаючи на гучні зави представників Росії про невизнання юрисдикції Трибуналу по цій справі, повернення моряків в рамках обміну 35 на 35 та передача суден, яка запланована сьогодні, є фактичним виконанням Росією зазначеного наказу.

Друге. Росії потрібен позитивний фонд напередодні вже анонсованої на 9 грудня зустрічі в Нормандському форматі. Проведений 7 вересня обмін військовополоненими та політичними заручниками, та повернення трьох українських військових суден якраз і покликані стати інструментами, які формують такий позитивний фон.

Третя. Таким чином Росія знімає з порядку денного тему захоплення українських суден як привід, який Україна може постійно використовувати в роботі зі своїми міжнародними партнерами щодо посилення санкцій проти Москви.

А чи означає намір віддати Україні її судна зміну в поведінці Кремля загалом? Відповідь негативна. Абсолютно ні. Це всього лиш спроба перевести стрілки і посилити свою позицію в питанні зняття санкцій, в чому зацікавлена російська сторона.

Так що без завищених очікувань. Віддають, - це добре. Якщо ці судна можна відновити і повернути до ВМС, це треба робити. Але причин для самозаспокоєння немає жодних.

Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини