xcounter
Calendar Icon

Десятки тисяч власників і керівників бізнесу по країні кинуті державою напризволяще

16.03.2020 16:05
Тетяна Острікова, «Facebook»

Але підтримки від держави потребують не лише люди, а й бізнес.

Світ зіткнувся з коронавірусом і був неготовий. Держави оберігають населення – будують лікарні, запроваджують карантин, дають рекомендації, як себе убезпечити: самоізолюватися, перечекати тощо.

Поки закриваються кордони і запроваджують карантин відповідальні керівники та власники підприємств ламають голови над тим, як зберегти робочі місця, з чого та як виплачувати заробітні плати при простої підприємств, з чого платити податки, що робити з орендною платою ресторанів, магазинів в закритих ТРЦ (станом на сьогодні вони закриті в Києві, Одесі та Львові).

Тобто десятки тисяч власників і керівників бізнесу по країні кинуті державою напризволяще: кожен сидить і думає, що робити. Я кілька днів ламаю голову над цими питаннями:

- Що робити людям, які на карантині вдома з дітьми, та по законі мають право лише на відпустку без збереження зарплати;

- Які можливі швидкі інструменти зниження зарплат при зменшенні доходів підприємства. На сьогодні таких в застарілому трудовому законодавстві немає;

- Що робити з орендною платою в ТРЦ, закритих через ТРЦ. Чи можна посилатися на форс-мажор? Яка позиція ТПП, враховуючи, що договори оренди - це не ЗЕД-контракти.

І ще багато питань, які не вирішені на законодавчому рівні. А мали б стати предметом першочергових рішень Парламенту на позачерговому засіданні!

Терміново потрібен закон для мінімізації економічних наслідків коронавірусу. Хоча це можуть бути і непопулярні заходи, але вони конче необхідні!

Держава – це захист не тільки здоров’я громадян, а й їхнього життя після пандемії. Після нокдауну чуда не станеться і економічні наслідки можуть буди критичними. Ми готуємо людей до карантину, ми готуємо медичну систему до великих навантажень, але бізнес опинився поза захистом. А він теж потребує своєрідної «захисної маски», яка є тільки у держави.

Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини