xcounter
Calendar Icon

Квиток у довголіття: як отримати максимальну користь від салату

01.07.2020 11:40
Оксана Скиталинская, «Facebook»

Кожного разу, коли ви готуєте салат, ставтеся до нього, як до своєрідної перепустки у довголіття (до інших страв також).

Нам весь час казали: харчування має бути збалансованим, важливо, щоб на тарілці були продукти, які дають тілу білки, жири та вуглеводи. Це правда.

Але є ще інші, особливі компоненти, яких не достатньо назвати лише вітамінами чи мінералами. Це всі біологічно активні молекули, які присутні в рослинних продуктах. Вони є регуляторами багатьох біохімічних реакцій у наших клітинах, на різних рівнях.

Різні мікронутрієнти мають різнобічну дію: зменшують запалення в організмі, стабілізують рівень гормонів стресу, покращують структуру капілярів, лімфовідтік, сприяють відновленню ушкодженої ДНК і тим самим захищають організм від багатьох видів раку, ризик яких з віком суттєво збільшується.

А ще вони роблять свіжою та гладкою шкіру, незалежно від віку, бо збільшують здатність печінки знешкоджувати ксенобіотики (чужорідні речовини) і покращують структуру білка колагену.

Деякі мікронутрієнти містять водорозчинні компоненти, наприклад, вітамін С, але значно краще засвоюються із жирами, як різні види каротиноїдів.

В салаті має значення все.

Тому я хочу сказати трохи про заправку або топінг, як зараз кажуть.

Оливкова олія або сметана мають бути справжніми. Найкраща оливкова олія - та, яка нерафінована і extra virgin. Оливкова олія - продукт екзотичний в Україні, і, користуючись бажанням людей здоровіше харчуватися, на жаль, випускають і багато фальсифікату, який можливо визначити лише в лабораторії.

Єдине, що можна зробити - спробувати поставити олію в холодильник. Якщо після того, як вона там постояла, в ній не випаде білий осад, це підробка. Тому потрібно купувати брендовану олію, а це продукт недешевий.

Оливкова олія містить протизапальні жири, які сповільнюють вікові зміни в судинах, зменшують ризик атеросклерозу і мають багато інших властивостей.

На порцію достатньо 1−2 чайні ложки.

Бальзамічний оцет - це продукт глибокої ферментації свіжого виноградного сусла, з витримкою 12 років.

Справжній бальзаміко покращує склад кишечної мікрофлори, пригнічує розмноження хвороботворних бактерій, сприяє синтезу назвичайно цінних коротколанцюгових жирних кислот, які захищають кишечник від запалень та раку, організм - від ожиріння і цукрового діабету 2 типу, оскільки підвищують чутливість клітин печінки та м'язів до інсуліну.

Бальзамічний оцет - це захист від діабету та ожиріння, але і це ще не все.

Додавання бальзамічного оцту знижує глікемічний та інсуліновий індекси продуктів, отже, додатково захищає організм від інсулінорезистентності, цукрового діабету 2 типу, ожиріння, серцево-судинних хвороб, інсультів та швидкого старіння.

Мій салат:

- зелень, листя листового салату, гірчиці, петрушки, руколи, кропу, цибулі;

- помідор;

- полуниця;

- моцарела (половинка);

- оливкова олія (1 чайна ложка);

- бальзамічний оцет (1 чайна ложка, можна менше, за смаком);

- сіль (трошки підсолила зелень).

Квитки у довголіття отримають не всі. Бо тут діють свої правила: до цих квитків потрібно робити правильні кроки в правильному напрямку.

Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини