Коли закінчиться війна і чому білоруси гірші за росіян? Перше відео інтерв'ю Юрія Гудименка після поранення

28.07.2022 в 13:52 | Демократична Сокира, «Facebook»

Коли закінчиться війна? Чому білоруси гірші за росіян? Що справді єднає українців?

Усе інтерв’ю - за посиланням. Зараз лише кілька найцікавіших цитат з інтерв’ю Юрія Гудименка.

Про росіян

«Більшість росіян хочуть знищити Україну. Не 100 %, але точно не лише ті, хто віддають накази та воюють. Знищити Україну — це підсвідоме або навіть усвідомлене бажання більшості російського народу. Вони не всі, можливо, хочуть знищити всіх українців, але точні всі хочуть, щоб держава Україна перестала існувати. Я думаю, що Путін готувався до нападу на Україну відтоді, коли став президентом Росії. Будь-який керівник російської держави не може не думати, що б такого зробити, щоб Україна була під його контролем».

Про єдність Українців

«У нас була справжня єдність 24 лютого. Вона з’явилась одночасно у всіх із першими ракетними ударами по країні. Ніщо так не змінює думки, як отримані п@здюлі. Ніщо так не зближує, як п@здюлі отримані разом. Тому я можу сказати, що в Україні ще ніколи не було такої єдності, починаючи з 5 ранку 24 лютого. Я тоді перебував у Маріуполі, який став в один момент максимально проукраїнським містом. У найближчі дні українці демонстрували максимальну підтримку та допомогу один одному».

Про пропаганду

«Вони постійно кажуть своєму населенню та солдатами, що наша армія завалена американською зброєю та європейськими ракетами. Уявіть, що відчуває середньостатистичний бурят, якому дали в руки автомати 76-року випуску, сказали, ось тобі лінійка, лазерна указка, і тепер ти снайпер. Російська пропаганда вималювала з української армії те, чим вона поки, на жаль, не є — найсильнішу армію Європи. Тому росіяни психологічно готові отримати поза вуха. І коли це стається, вони діляться зі своїми «саслуживцамі» з інших підрозділів».

Що демотивує росіян

«Найбільше, що демотивує росіян, це не кількість загиблих та полонених чи знищені цілі. Найбільше, що демотивує росіян, це відсутність у них чіткої задачі. Для солдата (особливо тупого, а в Росії тупі солдати, реально дегенерати) усе має бути просто. Тобто, коли всі йшли брати та грабувати Київ — це було простою задачею. Але зараз у них немає мети, немає задачі. Вони хочуть захопити Харків чи Одесу? Хочуть. Але пропаганда не говорить цього своїм солдатами. Вони кажуть про те, що їм потрібно захопити село Дементіївка, за яке йдуть бої майже місяць. Але російський солдат не йшов брати село Дементіївка. Він навіть не знав про його існування. Вони йшли якесь велике завдання виконувати — брати, наприклад, Київ чи Львів».

Про зневагу до білорусів

«Білоруси викликають у мене навіть більше ненависті та огиди, ніж росіяни. Росіяни — це вороги, вони відверто проголосили, що йдуть на нас, що йдуть нас знищувати. Це принаймні чесно. Більш-менш. Білоруси в переважній більшості викликають огиду і абсолютне нерозуміння, як можна бути такими безвольними слимаками і при цьому називатися народом і казати про себе хоч якісь слова. Для мене це зараз нація не людей. Я знаю, що багато білорусів воюють за нас, але це все, що людського залишилось у білорусах. Крапка. Вони мають нести колективну відповідальність, тому що це не росіяни обслуговують їхні аеродроми, росіяни не тримають пістолет біля скроні кожного працівника аеродрому, кожного прикордонника, які пропускали російські колони на наші території…»

Про «експертів»

«Відмовляюсь грати роль політичного та військового експерта. Я не знаю, коли закінчиться війна. Кожна людина, яка говорить, що знає — бреше. Війна надовго, а для мене вона назавжди. Я не можу сказати навіть рік, коли вона завершиться. Під час війни або кризи величезна кількість людей хоче впевненості, і в той же самий час знаходяться пророки, які виходять і серйозно розказують, коли закінчиться війна чи буде друге пришестя Ісуса Христа. Люди, яким потрібна опора, вірять цим лжепророкам. У таких людей немає совісті, але є бажання прославитись.Я знаю, що ми переможемо. Для мене це головне. Іншого вибору в нас немає».

Підтримайте ЗСУ

Читайте також: Ціна виродження: чому полонені росіяни з українськими прізвищами хочуть знищити свою історичну Батьківщину? ​
Читайте FaceNews в Google Новости

Популярные видео на YouTUBE

ГУР показало відео вуличних боїв у Вовчанську (відео)
Нападник на Фіцо пояснив свої мотиви (відео)
Ролик про військового ЗСУ, який "відправив всю свою сім'ю на війну", зняли в РФ (відео)
Окупанти взяли в полон цивільних жителів Вовчанська (відео)
У Санкт-Петербурзі виникла масштабна пожежа (відео)
У Броварах затримали кримінального авторитета, який плював та погрожував зброєю поліцейським (відео 18+)
В російському Бєлгороді сталися вибухи та пожежі (відео, фото)
У Києві врятували чоловіка, якому притиснуло голову автомобілем (відео)
Все видео

Лента новостей

Якими способами можна оновити свої дані в ТЦК пояснили в Міноборони (інфографіка)
🕑 7 годин 25 хвилин тому
Україна зупинить будь-який великий російський прорив - Зеленський
🕑 16 годин 2 хвилини тому
У Києві чоловік зарізав свого брата (відео, фото)
🕑 вчора
Кількість загиблих і постраждалих у Харкові знову зросла, місто від диму аж чорне (фото)
🕑 вчора
Ф'юрі зірвав дуель поглядів з Усиком (відео)
🕑 вчора
В Хмельницькому на пожежі врятували дитину та котика (відео)
🕑 вчора
У Києві демонтували "храм-МАФ" біля Десятинної церкви (фото)
🕑 вчора
Герой-прикордонник відкрив матч фіналу Кубку України з футболу (відео)
🕑 вчора
Энтоні Блінкену показали в Україні виробництво FPV-дронів (фото)
🕑 позавчора
Оригинальная игра Counter-Strike вышла в 1999 году как модификация для игры Half-Life
🕑 позавчора
Де найкраще слідкувати за біржами криптовалют
🕑 позавчора
Усик провів відкрите тренування перед історичним боєм (відео, фото)
🕑 позавчора
У Києві п'яний водій протаранив відбійник (відео)
🕑 позавчора
У Києві студент обікрав скриньку для збору грошей на ЗСУ (фото)
🕑 позавчора
У Харкові група верхолазів ліквідувала наслідки обстрілів (відео)
🕑 позавчора
Все новости