xcounter
Calendar Icon

​Радикал Рибалка «відмиває» гроші через оренду своїх же офісних приміщень

28.05.2019 16:31 (Оновлено 28.05.2019 в 18:38)

Народний депутат від РПЛ Сергій Рибалка орендує низку офісів у підприємства, що засноване офшорними фірмами-прокладками, якими ж сам політик і володіє. Про це свідчить детальний аналіз власності юридичних осіб, вказаних у декларації нардепа.

Так, йдеться, про ТОВ "Омара". Підприємство надає в оренду Рибалці одне приміщення у Києві загальною площею 83,5 м кВ. Ще два офісні приміщення, які Рибалка орендує у ТОВ, знаходяться у Дніпрі, та мають загальну площу 27,3 м кВ та 19 м кВ відповідно. Радикал набув право оренди на вищезазначені офісні приміщення у червні, липні та жовтні 2018 року. І ці дані зафіксовані в електронній декларації депутата за 2018 рік.

За даними Реєстру Мінюсту, ТОВ "Омара" є правонаступником компанії - ТОВ "Наутілус-інвест 2006", директором якої (червень-липень 2016 року) був кандидат до Дніпропетровської обласної ради від Радикальної партії Ігор Кривохатько. Це самий Кривохатько був помічником депутат Рибалки у Раді.

Далі, аналітичний портал vkursi.pro містить у собі інформацію про те, що кінцевим бенефіцірним власником "Наутілус-інвест 2006" є кіпрський офшор "ОГМАЛІС ТРЕЙДІНГ ЛІМІТЕД". Цей же офшор є бенефіціаром ще однієї компанії ТОВ "Смачна країна" (входила до групи шнекового холдингу Рибалки «СіГруп», який змінив назву і нині називається «АйПіДжі»). Цікаво, що керівником «Смачної країни» з 2014 року є, знову ж таки, вищезгаданий помічник Рибалки - Ігор Кривохатько.

Компанія "Смачна країна" зареєстрована за адресою: місто Дніпро, проспект Олександра Поля, 101. За цією ж адресою нині діє сімейна шнекова корпорація радикала Рибалки "АйПіДжі" (раніше «СіГруп»,- ред).

Виходить, що радикал Рибалка орендує офіси сам у себе. І нібито сплачує сам собі чималі кошти за оренду щонайменше 3-ох офісів. По суті ж, у такий спосіб відбувається відмивання коштів, коли на папері Рибалка їх нібито витрачає, а насправді накопичує.

Нагадаємо, Рибалка нещодавно оголосив про створення у ВРУ між фракційного об’єднання на підтримку новообраного президента Володимира Зеленського. Таке рішення, як кажуть в РПЛ, Рибалка ні з ким не погоджував, і Ляшко про нього був взагалі не в курсі.

Таким чином, радикал-перебіжчик хоче втриматися за мандат, кажуть політологи, і скорі за все Рибалка до наступного парламенту спробує потрапити через вибори по мажоритарному округу у Дніпропетровській області.

Проте, чи оберуть перебіжчика та «зрадника», який до того ж ще й відмиванням коштів займається – питання риторичне.

Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини