xcounter
Calendar Icon

У НАТО вивчають, як українські захисники б’ються з російськими окупантами: у ЗСУ знайшли 5 недоліків

У США та європейських країнах НАТО триває аналіз ефективності наданої Україні військової допомоги. Ґрунтуючись на результатах, Захід надає Україні певні рекомендації. Про основні п’ять недоліків ЗСУ розповів на своєму YouTube-каналі американський аналітик, колишній радянський розвідник українського походження Юрій Швець. Він наголосив, що за словами авторів доповіді, ліквідувати ці недоліки можна доволі легко.

"На першому місці стоїть сфера радіоелектронної боротьби (РЕБ). В Україні її спостерігається набагато менша кількість, менший потенціал, ніж у агресора. Це позбавляє Україну здатності швидко вражати ворожу артилерію у відповідь на її роботу. Крім того, це впливає на точність влучення українських артилерійських систем", - розповідає Швець.

На другому місці у доповіді йдеться про недостатню кількість артилерії. Третє місце у переліку зайняли крилаті ракети.

"Перевага агресора у крилатих ракетах, принаймні, в їх кількості, яка дорого обходиться Україні в економічній, політичній сферах і, безумовно, у військовій", - констатує американський аналітик.

Останні недоліки стосуються нестачі кваліфікованих кадрів у армії та обмеженого кадрового потенціалу.

"Нестача кваліфікованих піхотинців та операторів, екіпажів танків та бронетранспортерів, які обмежують наступальну бойову міць України. Обмежений кадровий потенціал. Тобто підготовка кваліфікованих кадрів, здатних керувати новітньою сучасною технікою. Це обмежує здатність України проводити масштабні комбіновані операції", - зазначив Швець.

Водночас аналітик наголосив, що автори цієї доповіді кажуть, що ліквідувати ці недоліки можна доволі легко, і робота у цьому плані вже ведеться у пріоритетному порядку. Це можна швидко виправити за допомогою відповідних заходів союзників України у боротьбі проти агресора.

"Перше: збільшити кількість РСЗВ (HIMARS, MLRS, - Ред.). Потім збільшити кількість гаубиць 155 калібру та збільшити постачання снарядів для них. Захищені системи зв'язку – це "ахіллесова п'ята" Збройних сил України", - каже аналітик.

Він пояснює, що системи РЕБ Росії знають ті системи зв'язку, які є у розпорядженні ЗСУ – вірніше, були до останнього моменту. Це в основному системи радянського зразку, тому росіяни могли їх заглушувати.

"Також, як і раніше, актуальне постачання великої кількості протитанкового зенітно-ракетного комплексу. Також ставиться завдання розгортання системи точкової протиповітряної оборони для того, щоб створити своєрідну парасольку над найважливішими районами. Тими, з яких працюватимуть HIMARS чи інші далекобійні системи. І нарешті, масштабне навчання для формування цілих нових підрозділів. Тобто, фактично йдеться про створення армії нового типу в ході війни", - пояснив Швець.

Читайте также: Допомогу отримує той, хто товаришує з людиною, у якої печатка
Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини