xcounter
Calendar Icon

"Редіс", "Калина" і ще троє українських командирів перебуватимуть під особистою протекцією президента Туреччини

22.09.2022 11:00 (Оновлено 22.09.2022 в 13:26)

Пʼятеро бойових командирів, яких було обміняно 21 вересня, не повернуться в Україну до кінця війни. Про це у своєму відеозверненні заявив президент України Володимир Зеленський.

"Окрім 200 воїнів, ми повернули ще пʼятьох бойових командирів, за яких довелося поборотися найбільше, найдовше, найскладніше. Їм загрожувало найжорстокіше. П’ять супергероїв", – сказал Зеленський.

Йдеться про:

  • Дениса "Редіса" Прокопенка, командира "Азову";
  • Святослава "Калину" Паламара, заступника командира "Азову";
  • Олега Хоменка, старшого офіцера "Азову";
  • Сергія "Волину" Волинського, командира 36-ї окремої бригади морської піхоти;
  • Дениса Шлегу, командира 12-ої бригади НГУ

"В обмін на них ми віддали 55 тих, хто не заслуговує ані жалю, ані співчуття, ані взагалі будь-яких слів. Тих, хто воював проти України. І тих, хто зрадив Україну. Тих, хто нам з вами точно не потрібен", – сказав Зеленський.

За словами президента, Україна домовилася з Туреччиною про те, що звільнені командири перебуватимуть під особистою протекцією президента Туреччини Реджепа Таїіпа Ердогана до завершення війни.

"Я говорив про це з Президентом Ердоганом. Пʼятеро наших командирів, яких звільняють з полону, перебуватимуть у повній безпеці, у комфортних умовах і під особистою протекцією Президента Туреччини. На час до кінця війни. Але ми забезпечимо їхнім родинам можливість з ними бачитися", – наголосив Зеленський.

Як відомо, у середу, 21 вересня, з російського полону повернули 215 осіб. Очільник СБУ Василь Малюк розповів, що із 215 полонених, яких врятували з російського полону, безпосередньо 200 захисників України обміняли на народного депутата, одного з лідерів "ОПЗЖ" та кума президента РФ Володимира Путіна Віктора Медведчука.

Також з російського полону звільнили 10 іноземних військових, що служили в лавах Збройних сил України. Зазначається, що вдалося повернути тих, кого "засудили" до смертної кари в так званій "ДНР".

Як зазначив у своєму відеозверненні президент України Володимир Зеленський, серед обміняних є ті, хто пережив теракт, влаштований росіянами в колонії в окупованій Оленівці на Донеччині.

Нагадаємо, У Червоному Хресті зробили цинічну заяву щодо долі захисників "Азовсталі"
Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини