xcounter
Calendar Icon

Ексгумація тіл із місця масового поховання в Ізюмі завершена: у поліції розкрили подробиці (фото)

Ексгумація тіл із місця масового поховання в Ізюмі завершена. Про це повідомив голова Національної поліції України Ігор Клименко.

"Роботи тривали тиждень безперервно. Із могил дістали 447 тіл загиблих. З них 215 жінок, 194 чоловіка, 5 дітей, а також 22 військовослужбовця. Крім того, виявили рештки 11 осіб, стать яких наразі неможливо визначити. Багато тіл зі слідами катувань. Перед криміналістами поліції та судмедекспертами стоїть вагома задача – ідентифікувати тіло кожного загиблого. Родичі мають їх поховати по-людськи", - зазначив Клименко.

У свою чергу перший заступник начальника Головного слідчого управління Нацполіції Сергій Пантелєєв наголосив, що робота поліцейських на деокупованих територіях зосереджена на документуванні та розслідуванні воєнних злочинів, скоєних російськими військовослужбовцями.

"З початку повномасштабного вторгнення рф в Україну слідчі Національної поліції зареєстрували понад 34 тисячі кримінальних проваджень за фактами вчинення воєнних злочинів. Значну частину поліція зафіксувала під час відпрацювання звільнених від ворога територій Київської, Житомирської, Сумської та Чернігівської областей", - сказав Пантелєєв.

За його словами, загалом на деокупованій території Харківської області поліція виявила понад 460 тіл. Встановлено особи більше третини з виявлених тіл. Робота з ідентифікації наших громадян не припиняється. Всі виявлені тіла спрямовуються для ретельного проведення судово-медичних досліджень.

"Уже призначено понад тисячу різних досліджень, які допоможуть встановити причини загибелі, а також можливих убивць", - зазначив Пантелєєв.

Під час відпрацювань звільнених територій Харківщини поліцейські виявили та задокументували 18 місць, де росіяни незаконно утримували та катували наших громадян – у містах Куп'янськ, Ізюм, Балаклія, Вовчанськ, селах Козача Лопань, Шевченкове, Огірці.

"Правоохоронці проводять стабілізаційні заходи на деокупованих територіях Харківщини, в ході яких вже перевірено причетність понад 2 тисяч осіб до колабораційної діяльності", - також повідомив Пантелєєв.

Як раніше писав FaceNews.ua, Ізюм зруйнований на 80%, масова ексгумація безіменних могил триває: нові подробиці, фото і відео
Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини