xcounter
Calendar Icon

"Пілот легко міг відвести літак від будинків": український льотчик назвав причину авіатрощі у Єйську

21.10.2022 12:02 (Оновлено 21.10.2022 в 12:02)

Катастрофа СУ-34 у місті Єйську Краснодарського краю — десята небойова втрата в російській військовій авіації за вісім місяців війни в Україні. У Міноборони Росії стверджують, що політ був тренувальним, винищувач-бомбардувальник не ніс боєприпасів, пілоти катапультувалися. Причиною аварії нібито стало загоряння двигуна під час зльоту, стверджують вони. Пілоти могли уникнути падіння літака на житловий будинок. Про це у коментарі "Настоящему Времени" сказав льотчик-випробувач, полковник запасу української армії Роман Світан.

"Навіть не ціною власного життя він міг легко відвести літак від будинків. Льотчики, які літають з ейського аеродрому, прекрасно знають розташування житлового сектора. На цьому аеродромі раніше базувалося Єйське авіаційне училище морської авіації. Заяви про польоти як "навчально-тренувальні без боєкомплекту" — неправда. Якщо це навчально-тренувальний політ на бойове застосування, він проводиться з повним боєкомплектом. Тому російська влада злукавила. Був зліт, мала швидкість. Льотчики могли взагалі нічого не робити, а просто катапультуватися раніше, і літак упав би за злітним курсом, не доходячи до житлових будинків. Тому льотний персонал щодо мирних людей вчинив неправильно", - пояснив льотчик-випробувач Роман Світан.

Льотчик впевнений — найімовірніше на борту були ракети, і якесь бомбове навантаження.

"Але більше схоже все-таки на ракети типу НУРС або на керовані ракети. Літак ішов щонайменше з половинним запасом палива і майже повним боєкомплектом, тому такі руйнування. Техніка не облітана. Це одна причина трагедії. Друга причина — великі проблеми у росіян із двигунами. Основна ж причина в тому, що за півроку на українських полях приземлили понад півсотні бортів, загинули висококласні російські пілоти. Навіть ті, хто повернувся з полону, навряд чи літають. Льотно-підйомний склад російської армії зараз не підготовлений. Половина — жовторотики, яким ще кілька років потрібно доводити бойову майстерність до того рівня, який був до початку війни", - зазначив Світан.
Читайте також: У Єйську військовий літак протаранив будинок, згоріли квартири з 1 по 9 поверх: нові подробиці (відео)
Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини