xcounter
Calendar Icon

Удари ракетами "Кинджал" та наступ: експерт попередив про плани Росії

21.10.2022 12:51 (Оновлено 21.10.2022 в 12:52)

Росія може скомбінувати ракетні удари по Україні з імітацією наступу на різних напрямках фронту. Ймовірно, саме для цього РФ перекинула в Білорусі носії гіперзвукових ракет Х-47М "Кинджал" – винищувачі-перехоплювачі міг-31к. Таку думку висловив військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко.

"Буквально днями я зазначав, що російське командування відправляє в зону бойових дій в Україну частково мобілізованих у форматі "маршових батальйонів", тобто – без повноцінної комплектації технікою. Власне, цей процес прискорився в рази і це насторожує. Справа в тому, що якщо раніше такі підрозділи супроводжувалися хоча б легкоброньованою технікою або транспортними засобами, то зараз женуть масово, виключно кількісно", – зазначив експерт.

За його словами, складається таке враження, що під оголошення "воєнного стану" росіяни готують імітацію наступу.

"Не можу сказати, що це несе якусь критичну загрозу, але нагадаю, що 10 жовтня масовані ракетні удари по території України супроводжувалися спробами окупантів наступати на ряді напрямків. Успіхом вони не увінчалися, але...", – попередив Коваленко.

На його думку, якщо так і буде, то це одне з тих рішень російського військово-політичного командування, яке інакше як "тупіше бути не може" назвати неможливо.

"Заздалегідь зазначу, що цей план не вирішує ні тактичних, ні, тим більше, стратегічних завдань. А використання Х-47М "Кинджал", які зараз Росія не здатна виробляти, і зовсім бачиться проявом неадекватності та істерії. Хоча, неадекватність та істерія це вже звичайні настрої у стінах Кремля", - констатував експерт.

Коваленко пояснив, що зараз Росія взагалі не може виробляти ракети Х-47М" Кинджал", оскільки в їхньому складі є понад 130 іноземних комплектуючих, в основному – електроніка.

Нагадаємо, що днями моніторингова група "Беларускі Гаюн" повідомила, що над Мінськом були помічені три винищувачі-перехоплювачі міг-31К спеціальної модифікації, які можуть нести гіперзвукові ракети "Кинджал".

Читайте також: "Місто за місто, ракета за ракету, міст за міст": прийшов час бити по ворогу
Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини