xcounter
Calendar Icon

Росія готує новий потужний удар по Україні: нові подробиці і фото десятків підготованих бомбардувальників

01.12.2022 10:41 (Оновлено 01.12.2022 в 10:41)

Наступний масований удар Росії по Україні за участю бомбардувальників, очевидно, неминучий. Експерти попереджають про нову потужну повітряну атаку РФ, аналізуючи супутникові знімки аеродрому "Енгельс-2" під Саратовом від компаній Maxar Technologies та Planet Labs.

Знімки від 28 листопада показують, що на аеродромі спостерігається активність. Там нібито два десятки дальніх бомбардувальників Ту-95 і Ту-160 готують до чергової атаки.

"Активність на базі надзвичайно висока", — підтвердив Spiegel незалежний військовий аналітик Арда Мевлютоглу.

Там також видно цистерни з пальним біля бомбардувальників, великі ящики з боєприпасами, транспортні засоби та ремонтні матеріали.

"Також цікаво, що багато великих вантажних літаків припарковано на асфальті, що вказує на недавню велику партію на базу, можливо, крилаті ракети... Надзвичайно висока кількість бомбардувальників на асфальті свідчить про збільшення операцій, якщо не про неминучу широкомасштабну атаку", - заявив аналітик.

Конрад Музика, військовий експерт Rochan Consulting, також бачить ознаки того, що на базі - підвищена активність:

"На землі багато рухів, багато літаків обслуговуються і, очевидно, готуються до нових місій. Ви також бачите візки, які можуть використовуватися для транспортування крилатих ракет Х-55 або Х-101".

Росія неодноразово використовувала крилаті ракети цього типу під час авіаударів по Україні.

На думку аналітиків, "Енгельс-2" - одна з найважливіших баз російських ВПС, оскільки тут розташовані два полки стратегічних бомбардувальників, які є частиною російської тактики повітряного ядерного стримування. У лютому Росія розгорнула там додаткові бомбардувальники, готуючись до великої війни, і відтоді використовує базу для масштабних авіаударів по Україні.

Читайте також: У Києві та області зростає кількість жертв ракетної атаки, столиця повністю без води (відео)
Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини