xcounter
Calendar Icon

ООН виділить ще 5,7 мільярдів доларів для допомоги українцям

01.12.2022 10:55 (Оновлено 01.12.2022 в 10:59)

Координатор надзвичайної допомоги ООН Мартін Гріффітс заявив, що війна в Україні "перетворила частину Європи на поле бою", повідомляє центр новин ООН.

ООН з початку повномасштабної війни надала допомогу 13,6 млн постраждалих українців. На наступний рік для України планують виділити загалом $5,7 млрд.

За даними організації, війна між Україною та Росією порушила експерт продовольства. Через це зараз голодують близько 45 мільйонів людей у 37 країнах.

За даними "Глобального гуманітарного огляду" ООН, для надання допомоги 230 млн найбільш уразливих людей наступного року треба зібрати рекордні 51,5 млрд доларів, що на 25% більше, ніж цього року.

Крім того, у 2023 році допомога буде потрібна ще 65 мільйонам осіб, внаслідок чого загальна кількість людей у 68 країнах досягне 339 мільйонів. Для порівняння - це понад 4% мешканців планети або населення США.

За даними агентства ООН у справах біженців, з 24 лютого близько 7,9 млн осіб з України шукають захисту за кордоном через війну. У країнах Східної Європи готуються прийняти нову хвилю українських біженців через зимові холоди і атаки росіян на об'єкти енергетики. За прогнозами ВООЗ, можуть приїхати ще 2-3 млн осіб.

Читайте також: "Відпочивати у Європі не треба!": ексбійці полку "Азов" звернулись до переселенців з жорстким закликом
Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини