xcounter
Calendar Icon

Ув'язнених росіян катують за відмову їхати на війну в Україну (відео)

11.12.2022 16:05 (Оновлено 11.12.2022 в 16:05)

У калузькій виправній колонії силовики катували ув'язнених, які виступали проти вербування на війну в Україні.

Як пише "Осторожно, Новости" з посиланням на правозахисників Gulagu.net, ув'язнених били та катували за відмову воювати. Силовики називали це "виховною роботою" із ув'язненими, які відмовилися їхати для участі у війні проти України за своїми переконаннями і також не схвалювали відправку на війну інших засуджених.

Очільник правозахисної організації Володимир Осєчкін розповів, що є регіони, де "блатні" та "злодії" співпрацюють зі спецслужбами для вербування засуджених, а в інших колоніях кримінальні авторитети "вважають неприйнятною можливість взяти в руки зброю за наказом людей у погонах". Вербувальники поскаржилися на це і спецслужбам дали вказівку "розібратися" із ув'язненими.

"Наше джерело передало нам фото та відеоматеріали, які самі тюремники знімали для звіту нагору. За кадром залишилися тортури та побиття, які зі зрозумілих причин не зняли на відео. Все це говорить про те, що влада спеціально погіршує становище засуджених у таборах та створює умови для примусу їхати на забій", - розповів Осєчкін.

На опублікованих Gulagu.net кадрах видно чотирьох в'язнів. Двоє з них сидять у наручниках, притискаючи голову до столу, третю голову притискає до столу силовик у одежі та шоломі. Четвертого в'язня поставили обличчям до стіни.

На опублікованих відео двох ув'язнених, які стоять зігнувшись із заломленими назад руками, змушують повторювати, що вони заперечують злодійські традиції.

Читайте також: РПЦ роздає "могілізованим" молитву за Путіна — "верховного головнокомандувача божого війська" (фото)
Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини