xcounter
Calendar Icon

Повністю відновити неможливо: ДТЕК ​вперше показав один ​із об'єктів після ракетного удару росіян (відео)

18.12.2022 12:19 (Оновлено 18.12.2022 в 12:19)

Енергетична компанія "ДТЕК Енерго" вперше показала один з важливих об’єктів інфраструктури, обладнання на якому було серйозно пошкоджено внаслідок обстрілу РФ. На об’єкті побували журналісти "Радіо Свобода".

Наразі енергетики намагаються відремонтувати пошкоджене обладнання. Та вже зрозуміло, що повністю відновити цей об’єкт, приєднаний до всієї енергетичної системи, буде можливим тільки після завершення війни.

Як розповідають працівники підприємства, коли росіяни завдали удару, був цілком зруйнований силовий трансформатор та інше обладнання. Вибухова хвиля пошкодила всі віконні рами, тож приміщення були всіяні склом і уламками ракети.

Після цього удару тисячі споживачів та підприємств залишилися без електропостачання і – як наслідок – водопостачання. Відновити пошкоджений трансформатор неможливо, а заміну компанія шукає по складах колишніх країн СРСР, та поки знайти такий самий на ринку не вдається.

Після обстрілу енергетики працювали тут безперервно, завдяки чому на сьогодні цей об’єкт "ДТЕК Енерго" вже частково відновив роботу і працює в аварійному екстреному режимі.

"Ми відновили, фактично, за добу циркуляцію води, за кілька годин електропостачання на власні потреби, а згодом і для споживачів. Енергетики працювали, незважаючи на стіну пилюки. Всі вийшли на роботу. Через ракетний удар обірвані шлейфи, зруйнований трансформатор. Це дуже дороге обладнання, вигоріло в ньому все мастило, 40 тонн. Бо попадання було пряме", ‒ розповідає один з енергетиків компанії.

Ремонтні роботи тут тривають, та наявних фахівців недостатньо – частина з них наразі в лавах ЗСУ. Частина тих, хто пішли на пенсію, повернулися до роботи на "енергетичному фронті".

"Це унікальні професії, й замінити людину швидко, навчити за місяць-два не реально. Це має бути досвід, навики, щоб залучити таку людину до роботи. Працюємо в екстреному порядку. Вахтовий персонал відчуває себе на лінії фронту. Фахівці сьогодні дуже потрібні. Масштаби пошкоджень великі", ‒ розповідає працівник підприємства.

Читайте також: "Місто за місто, ракета за ракету, міст за міст": прийшов час бити по ворогу
Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини