xcounter
Calendar Icon

Подоляк зізнався, чому СБУ вбили українського агента Кірєєва, який попередив про плани Путіна захопити Київ

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк відреагував на матеріал The Wall Street Journal про вбивство українського банкіра та учасника переговорного процесу між Україною та Росією Дениса Кірєєва, якого Служба безпеки України звинуватила у держзраді та ліквідувала. За його словами, причиною вбивства є погана координація між СБУ та Головним управлінням розвідки Міноборони.

Як відомо, саме Кірєєв 23 лютого попередив українську розвідку про план Росії захопити Київ. За словами очільника ГУР Кирила Буданова, дані від Кірєєва дали Україні кілька додаткових годин, аби перекинути війська та захистити Київ від захоплення.

"Якби не пан Кірєєв, Київ, швидше за все, був би взятий", – зазнався Буданов.

У ефірі латвійського телеканалу Delfi Михайло Подоляк розповів, що Кірєєв не був агентом Росії, а його вбивство спричинене відсутністю спільної координації між українськими спецслужбами.

"Він мав стосунок до ГУР, а його вбивство було пов'язане з тим, що не було єдиної координації між силовими структурами. Були певні претензії до нього з одного боку, з іншого – не встигли ці претензії врегулювати в діалоговому форматі, це не пов'язано з роботою делегації і з переговорним процесом. Він не був агентом Росії", – переконує Подоляк.

У пресслужбі СБУ наразі вбивство Кірєєва не коментують, оскільки розслідування веде Держбюро розслідувань. ДБР так само не коментує це питання.

Нагадаємо, 3 березня 2022 року представники СБУ під час затримання застрелили у Києві 45-річного Дениса Кірєєва, який брав участь у перших переговорах делегацій України та Росії після повномасштабного вторгнення. Через кілька днів після так званої ліквідації як російського шпигуна його поховали на Байковому цвинтарі як героя. Президент Володимир Зеленський посмертно нагородив його медаллю за "винятковий внесок у захист державного суверенітету та державної безпеки".

Читайте також: "Якби не він, Київ, швидше за все, був би взятий": Буданов про того, хто попередив про плани Путіна захопити Київ
Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини