xcounter
Calendar Icon

Захід змінив стратегію допомоги Україні, тому що Росія виграє війну на виснаження

29.01.2023 16:21 (Оновлено 29.01.2023 в 16:21)

Рішення Заходу про різке нарощування військової допомоги Україні викликано побоюваннями, що в тривалій війні Україна втрачає вікно можливостей для перемоги над Росією.

Західні чиновники, з якими поспілкувалися журналісти, висловлюють занепокоєння, що у війні на виснаження Росія має більше можливостей перемогти. Тому Україні потрібна потужна західна зброя, щоб продовжити наступальні дії, що раніше мали успіх під Києвом, Харковом і Херсоном.

На думку журналістів, минулого року на Заході домінувала думка, що затягування війни грає на руку Україні, проте зараз ця думка втрачає популярність. Тепер Захід побоюється, що у війні на виснаження Росія здобуде неминучу перемогу.

Саме цим пояснюється помітне збільшення західної допомоги Україні. Крім того, з цих же причин США вирішили збільшити масштаби військової підготовки українських солдатів. Американці хочуть навчити якомога більше українських солдатів тактиці сучасного загальновійськового бою. Розширена програма навчання дозволить змінити динаміку на полях битв в Україні, де намітився стратегічний глухий кут, і дасть українським військовим необхідні навички щодо більш ефективного використання західної зброї.

Сьогодні стало відомо, що українські танкісти прибули до Великобританії для навчання на Challenger 2. Раніше Британія пообіцяла передати ЗСУ 14 таких танків.

Італія та Франція закуплять велику партію ракет до ЗРК SAMP/T, який передадуть Україні. Система SAMP/T здатна збивати найскладніші цілі, зокрема маневруючі надзвукові ракети.

Читайте також: Навіть не перевіряють, кого спалюють: російські військові активно використовують мобільні крематорії
Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини